ΕΦΥΓΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα επακολουθούσε προχθές το βράδυ στη δημοτική βραδιά στο Βελεστίνο. Στον πεζόδρομο έπαιζαν όργανα, υπήρχε πολύ κέφι, ο κόσμος χόρευε, ανάμεσά τους και ο 57χρονος πολυαγαπημένος επιχειρηματίας και παράγοντας του μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου Γιώργος Καλόγηρος.

Ενώ φαινόταν πως τελείωνε μία εύθυμη βραδιά, ο 57χρονος αισθάνθηκε οξύ πόνο στο στήθος. Στο Κέντρο Υγείας ακολούθησαν ανείπωτες στιγμές αγωνίας. Ασθενοφόρο δεν υπήρχε και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Το Βελεστίνο βυθίστηκε χθες σε βουβό πένθος.

Ανακοπή καρδιάς έκοψε αιφνίδια και πρόωρα τη ζωή του πολυαγαπημένου επιτυχημένου επιχειρηματία Γιώργου Καλόγηρου, κατοίκου εν ζωή Βελεστίνου, με μεγάλη προσφορά στον Αθλητικό Σύλλογο «Ρήγας Φεραίος» όπου μέχρι πέρυσι ήταν πρόεδρος, το μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο και την τοπική κοινωνία, αδερφό της αντιδημάρχου Βόλου Μίνας Καλογήρου.

Η είδηση του θανάτου χθες τύλιξε σε μεγάλη θλίψη ολόκληρη την περιοχή, όπου επικρατούσε νεκρική σιωπή, ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα. Στην κηδεία δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.

Ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου μετά από επεισόδιο που είχε με την υγεία του, ενώ βρισκόταν σε δημοτική βραδιά στον πεζόδρομο του Βελεστίνου, παγώνοντας το γλέντι.

Ξαφνική αδιαθεσία και πόνος στο στήθος σταμάτησε τον 57χρονο επιχειρηματία από το χορό και έβαλε τέλος σε μία εύθυμη βραδιά με την οικογένειά του, συγγενικά τους πρόσωπα και φίλους, με το πλέον χειρότερο και δραματικό τρόπο.

Ανείπωτες ώρες αγωνίας

Ο γνωστός επιχειρηματίας ενημέρωσε τη σύζυγό του ότι δεν ήταν καλά και άμεσα μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου όπου δυστυχώς διαδραματίστηκαν στιγμές ανείπωτης αγωνίας καθώς ενώ η κατάσταση της υγείας του 50χρονου επιδεινωνόταν οδηγός ασθενοφόρου δεν υπήρχε και η οικογένεια έπρεπε να αναμένει το ΕΚΑΒ Βόλου.

Ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου κατέβαλε κάθε φιλότιμη προσπάθεια να επαναφέρει τον άνδρα. Μάλιστα, για κάποια στιγμή ο επιχειρηματίας φάνηκε ότι επανήλθε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάφερε και μίλησε με συγγενικά του πρόσωπα που κατέφθασαν επίσης στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Ολοι αναθάρρησαν ότι θα τα κατάφερνε έτσι δυνατός που ήταν.

Ωστόσο, η αναμονή για ασθενοφόρο αφαιρούσε πολύτιμο χρόνο.

ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου έσπευσε όσο πιο γρήγορα μπορούσε λόγω της απόστασης και παρέλαβε τον επιχειρηματία. Ομως καθ’ οδόν για το Νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας υπέστη απανωτά επεισόδια με την καρδιά του. Ο Γιώργος Καλόγηρος εξέπνευσε τελικά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου γύρω στις 3 τα ξημερώματα αν και ο ίδιος φαίνεται ότι κατέβαλε τόσο γενναία μάχη για να κρατηθεί όσο γενναίος υπήρξε και με την προσφορά του στη ζωή.

ΘΛΙΨΗ, ΟΔΥΝΗ, ΟΔΥΡΜΟΣ

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε το Βελεστίνο. Η Μικρασιατική Βραδιά αναβλήθηκε χθες ως ελάχιστος φόρος τιμής. Πλήθος κόσμου έσπευσε στο σπίτι του επιχειρηματία για να συλλυπηθεί την οικογένεια του επιχειρηματία, όλο το χωριό, αλλά και επαγγελματίες από διάφορα μέρη από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ο 57χρονος μαζί με τα αδέρφια του Λάκη και Στέργιο Καλόγηρο διατηρούσαν εξαγωγική επιχείρηση ελιάς. Ταξίδευε συχνά στο εξωτερικό όπου κάθε χρόνο παρακολουθούσε εκθέσεις, καθώς η επιχείρησή του εξειδικεύεται στις εξαγωγές. Συνεργάτες του έσπευσαν να ευχηθούν δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η μεγάλη θλίψη προκάλεσε νεκρική σιγή στο Βελεστίνο, που πάγωσε από την απώλεια του αγαπητού συγχωριανού. Ο 57χρονος μέχρι πέρυσι ήταν πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Ρήγας Φεραίος» με μεγάλη προσφορά.

Ο Γιώργος Καλόγηρος και η οικογένειά του στήριζαν ανελλιπώς οικονομικά και ηθικά την ομάδα του Βελεστίνου και στον εκλιπόντα οφείλεται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό η εξαιρετική πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Σε ανακοίνωση του Ρήγα Φεραίου τονίζεται: «Το πιο σκληρό της πρόσωπο επέλεξε να δείξει η μοίρα για ακόμα μία φορά. Από σήμερα τα ξημερώματα ο αγαπημένος μας Γιώργος Καλόγηρος, ο πρόεδρος όπως όλοι μας τον φωνάζαμε, δεν είναι πια μαζί μας. Εφυγε εντελώς ξαφνικά, χαμογελαστός όπως ήταν πάντα και αποτελώντας την ψυχή της παρέας. Καλό ταξίδι πρόεδρε και σε ευχαριστούμε για όλα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

H Διοίκηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας και ο Πρόεδρός της Περικλής Λασκαράκης εξέφρασαν τη βαθύτατη οδύνη τους για τον αδόκητο και εντελώς αιφνίδιο θάνατο του πρώην προέδρου του ΑΣ Ρήγα Φεραίου Γεώργιου Καλόγηρου και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εκλιπόντος.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκε τον αιφνίδιο χαμό και ο Σύλλογος Μικρασιατών. Με συλλυπητήρια ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος εξαιρετικά δραστήριος, με πολυετή και πολύπλευρη προσφορά στα κοινά του Βελεστίνου. Αγαπητός σε όλη την κοινωνία».

Το Δ.Σ. του συλλόγου Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου, αποφάσισε ομόφωνα, την αναβολή της χθεσινής εκδήλωσης, «Μικρασιατική βραδιά», ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον εκλιπόντα. Εκφράζει δε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τη σύζυγό του και όλη την οικογένειά του.

Ο Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ

Θλιβερό ήταν το άκουσμα θανάτου του Γιώργου Καλόγηρου και για το Διοικητικό Συμβούλιο του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού και όλη η αθλητική οικογένεια της περιοχής εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του 57χρονου, στους δικούς του ανθρώπους και στο αγαπημένo του Σωματείο που τόσα πρόσφερε και γνώρισε επιτυχίες μαζί του. «Επρόκειτο για ένα παράγοντα που θα λείψει από τον τοπικό αθλητισμό… ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΕΔΡΕ» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ο ΠΥΡΑΣΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

H διοίκηση του Πυράσου Νέας Αγχιάλου εκφράζει επίσης τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καλόγηρου, του μέχρι πρότινος προέδρου του Ρήγα Φεραίου καθώς επίσης και στο σωματείο του Βελεστίνου για την αδόκητη απώλεια ενός δικού του ανθρώπου που το υπηρέτησε από την κορυφαία θέση της διοίκησης.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Βαθιά θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Γιώργου Καλόγηρου, ενός ανθρώπου που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την ομάδα του Ρήγα Φεραίου και υπηρέτησε το μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο, εκφράζει και η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου του Α. Σ. Ολυμπιακού Βόλου 1937.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΩΝ

Εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος που ήταν πρώην μέλος του εκφράζει και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Περιβαλιωτών Μαγνησίας χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ

Ο άτυχος άνδρας κηδεύτηκε στις 5.30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Βελεστίνου παρουσία πλήθος κόσμου που έσπευσε να πει στερνό αντίο.

Ο 57χρονος ήταν παντρεμένος με την Ελένη Καλογήρου επαγγελματία με την οποία απέκτησαν τρεις γιους, τον Γιάννη, τον Φώτη και τον Παναγιώτη, ο μικρότερος περίπου δέκα ετών.

 

taxydromos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ