ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΕΝΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΣΩΡΟΣ ΝΕΚΡΩΝ ΖΩΩΝ, ΙΣΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΚΕΡΑΥΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ένας κεραυνός στη Νορβηγία φαίνεται πως είναι ο δράστης για τον μαζικό θάνατο 323 ταράνδων που βρέθηκαν νεκροί την περασμένη εβδομάδα.  

Το εύρημα όλων αυτών των νεκρών ζώων σε μια άγρια τοποθεσία ίσως αποτελεί την καταγραφή του πιο θανατηφόρου χτυπήματος από κεραυνό στην ιστορία, συμπεραίνουν οι επιστήμονες και οι αξιωματούχοι από την Νορβηγική Επιθεώρηση Φύσης.        

Σύμφωνα με την αναφορά που δημοσιοποιήθηκε χθες, 70 από τα ζώα που βρέθηκαν νεκρά είναι μωρά και τα υπόλοιπα είναι ενήλικα. Όλα τους βρέθηκαν στοιβαγμένα στο ίδιο σημείο, σε απόσταση λίγων μέτρων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, τα ζώα που ούτως ή άλλως κινούνται σε μαζικές αγέλες, θα πρέπει να τρομοκρατήθηκαν από την καταιγίδα και να είχαν συσπειρωθεί για να προφυλαχθούν με αποτέλεσμα το χτύπημα του κεραυνού να πλήξει ακόμη περισσότερα.      

Όπως σημειώνει το BNO News, η πιο θανατηφόρα καταγραφή κεραυνού σε ζωικό βασίλειο συνέβη το 2005, όταν 68 αγελάδες σκοτώθηκαν στην Αυστραλία, σύμφωνα με το Guinness Book of World Records. Στο σημείο όπου βρέθηκαν οι τάρανδοι έσπευσαν ειδικοί για λήψη δειγμάτων από τα κουφάρια των ζώων και για να διαπιστωθεί αν οι θάνατοι προκλήθηκαν από έναν κεραυνό ή αν συνέβη το ακόμη πιο σπάνιο φαινόμενο, να πέσουν δύο ή και περισσότεροι μαζί σε τόσο μικρή έκταση.

www.lifo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ