ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν μετά των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, καθώς φαίνεται πως το ξαφνικό φλερτ ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μόσχα, κυκλώνεται πάλι από σύννεφα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, μετά την ακύρωση της συνάντησης των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δυο χωρών, στρατηγών Χουλούσι Ακάρ και Βαλερί Γερασίμοφ, έρχεται να προστεθεί και η ακύρωση της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αττάλεια της Τουρκίας, για να παρακολουθήσει φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στις δυο χώρες.

Τη μη μετάβαση του Πούτιν ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, με την ολίγον ειρωνική μάλιστα αναφορά, «θα υποστηρίξουμε την ομάδα μας εκ του μακρόθεν»! Όπως είχε μεταδοθεί τις προηγούμενες ημέρες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αποδεχθεί την πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν…

Οι δυο ηγέτες είχαν μιλήσει τηλεφωνικώς την περασμένη Παρασκευή και συζήτησαν τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για το Χαλέπι, αλλά και την χερσαία επέμβαση των τουρκικών δυνάμεων. Συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν τον Σεπτέμβριο, με την ευκαιρία της συνόδου των G-20 στην Κίνα.

mignatiou.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ