ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με κύρια θέματα συζήτησης το ζήτημα των παιδιών που μένουν εκτός παιδικών σταθμών αλλά και τα έργα του Δήμου Λαρισαίων που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η πρώτη-μετά τις θερινές διακοπές-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Σε έργα παρεμβάσεων που θα αφορούν το κέντρο της πόλης, την περιοχή του ΟΣΕ αλλά και τη συνοικία της Νέας Σμύρνης και την ευρύτερη περιοχή των Ρομά, τα οποία και αναμένεται να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, έκανε λόγο στην εισήγησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννη τονίζοντας πως οι σχετικές προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν ως τις 15 Σεπτεμβρίου, ζητώντας παράλληλα την κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων για την προώθηση και υλοποίησή τους.

Εξάλλου το φλέγον θέμα των παιδιών που έμειναν φέτος εκτός παιδικών σταθμών έθεσε στο σώμα η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Δεληγιάννη να παραδέχεται το πρόβλημα εκτιμώντας ωστόσο πως η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών θα απορροφηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο.

«Οι θέσεις είναι περιορισμένες με παράλληλα αυξημένες τις ανάγκες, ενώ η όλη διαδικασία είναι διαφανής καθώς τα αποτελέσματα προκύπτουν βάσει μοριοδότησης», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση Δεληγιάννη, ενώ σχετική ερώτηση για το θέμα της ετοιμότητας των σχολείων ενόψει της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Λάρισα Ντίνος Διαμάντος, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Α. Μπατζανούλη να δηλώνει πως τα σχολεία είναι πανέτοιμα καθώς όπως τόνισε πλέον αντιμετωπίσθηκε και το θέμα της καθαριότητάς τους.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με θέματα ημερήσιας διάταξης.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ