“ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ” ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Τρίτης “κλείδωσε” η πρώτη τηλεοπτική άδεια, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί η μαραθώνια διαδικασία. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι επτά υποψήφιοι καθώς και τα μέλη που συγκροτούν την πενταμελή επιτροπή,

συμφώνησαν για να ξεκινήσει άμεσα η δημοπράτηση της δεύτερης τηλεοπτικής άδειας χωρίς να υπάρξει διάλειμμα για ξεκούραση. Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές κοντά στη διαδικασία πρέπει να έχει κλειδώσει και η δεύτερη άδεια.

Ο κύριος στόχος είναι μέχρι το βράδυ να έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη δημοπράτηση, ενώ μέχρι το βράδυ της Τετάρτης να έχει τελειώσει όλος ο διαγωνισμός.  Επιπλέον οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν σε όλους τους τόνους ότι μέχρι το πέρας της δημοπρασίας δεν θα υπάρξει καμία ανακοίνωση οποιασδήποτε λεπτομέρειας γύρω από τον διαγωνισμό.

Κυβερνητικές πηγές: Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία της δημοπρασίας στη ΓΓΕΕ

Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν διάφοροι και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

Από νωρίς το πρωί, οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται «κλειδωμένοι» στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους στη ΓΓΕΕ, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί προσωπικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα για να μην υπάρξει ο κίνδυνος καμίας διαρροής.

Οι περισσότεροι έφθασαν στη ΓΓΕΕ με βαλίτσες με τα προσωπικά τους είδη, ακόμα και υπνόσακους καθώς η διαδικασία αναμένεται να τραβήξει σε πέρας, ενώ υπενθυμίζεται ότι κανένας δεν θα εξέλθει των γραφείων της ΓΓΕΕ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχουν δημοπρατηθεί και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Διαβάστε όλο το χρονικό

Σε φρούριο έχει μετατραπεί από νωρίς το πρωί το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης όπου λίγο μετά τις 8.30 το πρωί ολοκληρώθηκε η προσέλευση των εκπροσώπων των καναλιών για να συμμετάσχουν στην διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

 Λίγο μετά τις επτά το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτες αφίξεις, κυρίως του τεχνικού προσωπικού που θα λάβει μέρος στην διαδικασία. Όλοι όσοι εισέρχονται στο κτίριο, περνούν από αυστηρούς ελέγχους.

Πρώτος από τα κανάλια πέρασε ο εκπρόσωπος τουSTAR Κάρολος Αλκαλάι

Στη συνέχεια μπήκαν στο κτήριο οι εκπρόσωποι τουΑΝΤ1.

Μία ώρα αργότερα, στις 8, έφτασαν στο κτήριο ο κ. Θοδωρής Κυριακού και ο κ. Στρατής Λιαρέλλης από τον ΑΝΤ1.

Ο Στρατής Λιαρέλης πήρε μαζί το στρώμα του! (φωτό)

Τα αυτοκίνητα τους έμειναν για αρκετή ώρα εκεί ανοίγοντας πόρτες και πορτ παγκάζ – μάλιστα κατέβασαν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό βαλιτσών ενώ αυτό που έκανε αίσθηση ήταν τα ανατομικά στρώματα που πέρασαν στο κτήριο

 Τρίτος κατά σειρά μπήκε ο υιός του κ. Καλογρίτσα,Βλαδίμηρος, με εκπροσώπους της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.).

Τέταρτος κατά σειρά αφίχθη ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης για την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Αμέσως μετά μπήκε στη ΓΓΕΕ ο Κώστας Κιμπουρόπουλος για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Οπως μάλιστα εξήγησε, ο κ. Αλαφούζος δεν θα παραστεί στη διαδικασία.

Σειρά είχε μετά ο κ. Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον ALPHA

Λίγα μόλις λεπτά μετά τις 8 το πρωί έφτασε στη ΓΓΕΕ μέλος της επιτροπής με ασθενοφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο αλλά δεν μπορούσε να απέχει της διαδικασίας και έτσι μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί  με αυτό το τρόπο

Προτελευταίος στις 8:12 έφτασε στο κτήριο ο Ιβάν Σαββίδης ως επικεφαλής της DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

Πάντως χαρακτηριστικό είναι πως όσοι φτάνουν στη ΓΓΕ έρχονται με βαλίτσες και σλίπινγκ μπαγκ προετοιμασμένοι για μακρά παραμονή.

Η άφιξη του Πάνου Κυριακόπουλου της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ» ολοκλήρωσε το κύκλο αφίξεων και πλέον αρχίζει η διαδικασία.

Στην περιοχή όλοι οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι με  κορδέλες. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμή καθώς και ασθενοφόρο.

Η τροχαία Καλλιθέας έχει απαγορεύσει τη στάθμευση των αυτοκινήτων περιμετρικά του κτιρίου, ενώ στο σημείο υπάρχουν δύο κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλους τους χώρους.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται από νωρίς έξω από το κτίριο οδηγήθηκαν σε συγκεκριμένο προκαθορισμένο σημείο, σε απόσταση είκοσι μέτρων από την είσοδο του κτιρίου.

Να σημειωθεί ότι σε δώδεκα ώρες θα ανακοινωθεί η πρώτη τηλεοπτική άδεια και ο δικαιούχος της.

Συνοπτικά οι οκτώ υποψήφιες εταιρείες είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

parapolitika.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ