ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας είναι πρόγραμμα του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Λειτουργεί με τη συνεργασία και του ΟΚΑΝΑ και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας. Ανάλογα προγράμματα λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά και στη Σητεία.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ και των συγγενών τους. Στο πλαίσιο των δράσεων του, το πρόγραμμα οργανώνει κύκλο σεμιναρίων τα οποία απευθύνονται σε συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης με τίτλο: Συζητώντας για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης της εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ και το ρόλο της οικογένειας.

Οι θεματικές που θα καλυφθούν στο σεμινάριο είναι οι εξής:

– Ποια είναι η φύση του φαινομένου της εξάρτησης;

– Υπάρχουν μύθοι που συνοδεύουν το φαινόμενο;

– Μπορεί ένας εξαρτημένος να αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρόβλημα της εξάρτησης;

– Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να βρει κάποιος βοήθεια;

– Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας και των κοντινών ανθρώπων του εξαρτημένου στην αντιμετώπιση του προβλήματος;

Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ. Βασικός στόχος των σεμιναρίων είναι η ουσιαστική ενημέρωση των συγγενών ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και το ρόλο της οικογένειας στην αντιμετώπιση αυτού.

Θα πραγματοποιηθούν τέσσερα δίωρα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 22/9/2016 και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 16.00 – 18.00 Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στους χώρους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας (Ηρώων Πολυτεχνείου 169 και Κουτσούμπα) και η συμμετοχή σε αυτά, όπως και σε όλες τις δράσεις του προγράμματος είναι δωρεάν. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσοι/ες ενδιαφέρονται, μπορούν να συμμετάσχουν στις ομάδες υποστήριξης συγγενών ή συντρόφων ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης που πραγματοποιούνται στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας. Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια στα τηλέφωνα του προγράμματος (2410233332) καθημερινά από τις 9.00 – 20.00 ως την Παρασκευή16/9/2016.

Πρόσωπα επικοινωνίας: Λαϊνάς Σωτήρης (τηλ: 2410233332 και 6985128785), Χαλεπούδης Μανώλης (τηλ: 2410233332 και 6944002707)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ