ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ Ο Δ. ΑΔΑΜ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ.Δημήτρης Αδάμ  παρευρέθηκε στη συνάντηση με τα Επιμελητήρια της χώρας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ μετά από πρόσκληση του υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου,

παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Ρ.Αντωνοπούλου και των γενικών γραμματέων των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με θέμα την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στο χώρο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Αθήνα  στις 29 Αυγούστου 2016.

Η ΚΕΕΕ ζητά την επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων, για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία , προσλήψεις ανέργων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με κάλυψη από τον ΟΑΕΔ και προτείνει επίσης:

adam1-Απλοποίηση-Κωδικοποίηση της Εργατικής Νομοθεσίας και την μείωση των γραφειοκρατικών επιβαρύνσεων των επιχειρήσεων.

-Αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ.

-Αναβάθμιση του θεσμού της Μαθητείας με εκσυγχρονισμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και διασύνδεσής της με την αγορά εργασίας και την οικονομία.

-Τη λειτουργία ενός αξιόπιστου μόνιμου συστήματος διάγνωσης αναγκών εργασίας.

-Νέο θεσμικό πλαίσιο για την πρακτική άσκηση και τα ποιοτικά κριτήρια που θα την διέπουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ