ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Τίποτα πλέον δεν θα πρέπει να θεωρείται απόρριμμα, αφού τα πάντα αποτελούν πόρους», υποστήριξε την Παρασκευή από τη Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, που μετείχε νωρίς το απόγευμα σε διευρυμένη σύσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAμε θέμα συζήτησης την περιβαλλοντική διαχείριση ανακυκλώσιμων αποβλήτων.

Στο περιθώριο της σύσκεψης και περιγράφοντας ως πρωτοποριακές και καινοτόμες τις ιδέες και τις προτάσεις των νοσοκομείων της Λάρισας για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή και παράλληλη ανακύκλωση εντός του χώρου του ΠΓΝΛ, ο κ. Τσιρώνης μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο τεράστιο θέμα της εξοικονόμησης πόρων προς το δημόσιο συμφέρον, περιγράφοντας μια άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που μέσω του σχετικού προγράμματος (ΠΕΣΔΑ) «είναι σχεδόν έτοιμη να ξεκλειδώσει πόρους».

Παίρνοντας το λόγο ο διοικητής των νοσοκομείων Παναγιώτης Νάνος αναφέρθηκε σε στοχευόμενες κινήσεις των 2 νοσοκομείων προκειμένου να συνεισφέρουν στην αύξηση του ανακυκλώσιμου υλικού, κάνοντας ειδική αναφορά στην εκπόνηση μελέτης που αφορά στην αξιοποίηση τόσο του τιτανίου που προκύπτει από την αφαίρεσή του από ασθενείς, όσο και από το πλαστικά υλικά μεγάλης εμπορικής αξίας που μπορούν να αξιοποιηθούν.

«Τα νοσοκομεία μας ξεκίνησαν μια μεγάλη προσπάθεια και προσβλέπουμε με τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος να καταλήξουμε σε ένα πρωτόκολλο διαχείρισης απορριμμάτων», τόνισε ο κ. Νάνος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσιρώνης μετείχε της σύσκεψης παρουσία του διοικητή των δύο νοσοκομείων, Παναγιώτη Νάνου, των αναπληρωτών διοικητών, του ΠΓΝΛ, Ανθής Χαλιβέρα και του ΓΝΛ, Δημήτρη Λιόλιου, των δημάρχων Αγιάς και Τεμπών, Αντώνη Γκουντάρα και Κώστα Κολλάτου, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Βασίλη Αναγνωστόπουλου και μελών της διοίκησης της Ελληνικής Οργάνωσης Ανακύκλωσης, ενώ μετά από πρόσκληση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, του Δήμου και του Δασαρχείου Αγιάς το πρωί  μετείχε σε εκδήλωση-ημερίδα για τα 100 χρόνια της Μέσης Δασικής Σχολής Αγιάς που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ