ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού (8 Σεπτεμβρίου), αναλαμβάνει ο Δήμος Λαρισαίων  και άλλοι κοινωνικοί φορείς, σε συνεργασία και την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και του διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, προγραμματίζεται για πρώτη φορά συνολική παρέμβαση στη συνοικία της Νέας Σμύρνης η λειτουργία τμήματος παρακολούθησης του Γυμνασίου (1ου επιπέδου), για άτομα που ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα των Roma και δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους εκπαίδευση, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το Απολυτήριο του Γυμνασίου (διετούς παρακολούθησης).

Παράλληλα με τη λειτουργία του Σχολείου, θα υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις στην περιοχή, που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Η Πόλη που μαθαίνει», φιλοδοξώντας να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, διέξοδο και προοπτική, μέσω προγραμμάτων διά βίου μάθησης, εκπαίδευσης και υποστήριξης.

Οι εγγραφές στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας έχουν ξεκινήσει.

Η δράση οργανώνεται από την  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Ρομά & Ευπαθών Ομάδων Νέας Σμύρνης της ΔΗ.Κ.Ε.Λ, το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης του Ο.ΚΑ.ΝΑ., αλλά κυρίως με τη συμβολή του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας, και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας αλλά και την σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του 11ου Δημοτικού Σχολείου, δεσμεύονται να υποστηρίξουν ενεργά την όλη προσπάθεια.

Οι εγγραφές στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας έχουν ξεκινήσει.

Για περαιτέρω ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλ. του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων: 2410-680243, ώρες 8:00πμ έως 4:00μμ, καθώς και στο τηλ. του 1ου ΣΔΕ Λάρισας 2410670950, ώρες 5:00μμ έως 8:00μμ.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ