Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ “ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

 

Τις αμέτρητες… πληγές που άφησε η κακοκαιρία στα χωριά της Ελασσόνας σαρώνοντας στο πέρασμα της, αγροτικές καλλιέργειες κατέγραψε ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης. Μαζί με τους προέδρους της Τοπικής Κοινότητας Αργυροπουλίου και Τσαριτσάνης Χρήστο Κουτίνα και Αχιλλέα Μητσιμπόνα

kats4 kats2 kats3με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Λυγαριάς Χρ. Τσιτσιρίγγο και αγρότες της περιοχής επισκέφτηκαν τα χωράφια που… χάθηκαν κάτω από τη λάσπη και είδαν μαζί τις κατεστραμμένες σοδειές  σε Αργυροπούλι, Λυγαριά και Τσαριτσάνη.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής και δήλωσε ότι πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα για τις ζημιές που υπέστησαν.

“Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς χάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες βροχής. Οι αγρότες δικαιολογημένα βρίσκονται σε απόγνωση. Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες και η Πολιτεία πρέπει να συμβάλλει άμεσα για την αποκατάσταση τους αλλά και να κινηθεί συστηματικά για να προλάβει ανάλογες καταστροφές στο μέλλον.

Πρέπει να αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι πρόκειται για την επιβίωση αυτών των ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινά για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος. Επιβάλλεται να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.Εγώ είμαι και θα είμαι δίπλα τους, στη διεκδίκηση του δικαιώματος τους για εφαρμογή μέτρων ελάφρυνσης τους και για αποζημιώσεις  “.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ