Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ «ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ   ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ  ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»

Ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Ο κ.Μητσοτάκης δεν έκρυψε για άλλη μια φορά την  ακραία  νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα εφαρμόσει αυτός και το κόμμα του  η ΝΔ αν επανέλθουν στην κυβέρνηση. Οι δηλώσεις του στον Σκάϊ είναι αποκαλυπτικές.

Υποσχέθηκε μείωση τουΕΝΦΙΑ, παραδεχόμενος «πως δεν είναι δύσκολο να εξοικονομηθούν 700 εκατομμύρια ευρώ κάνοντας περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και κυρίως στην υγεία και την εκπαίδευση». Για το πρώτο , μείωση του ΕΝΦΙΑ ,ας μας επιτραπεί να έχουμε τις αμφιβολίες μας αν θα το κάνει.

Για το δεύτερο που αφορά περικοπές και απολύσεις ,κρίνοντας από  την προηγούμενη θητεία του ιδίου   ως Υπουργού αλλά και την πολιτική της ΝΔ, μάλλον είναι σίγουρο ότι  θα συμβεί.

Οι εκπαιδευτικοί προφανώς  και δεν περίμεναν βέβαια τις παραπάνω δηλώσεις για να καταλάβουν τις προθέσεις και τις διαθέσεις του Προέδρου της ΝΔ για  να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Βίωσαν στο πετσί τους  αυτή την βάρβαρη πολιτική την διετία 2013-2015 με την διαθεσιμότητα ,τις περικοπές, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες «μεταρρυθμίσεις» ιδιοκτησίας  του κ.Μητσοτάκη,ο πυλώνας  της πολιτικής που  θα εφαρμόσει (αν και όταν γίνει Πρωθυπουργός…)είναι μια καλή  απάντηση σε όλους   όσους εθελοτυφλούν και με πρόδηλη σκοπιμότητα πολιτική, συνδικαλιστική  και προσωπική  ξεχνούν, αγνοούν, μηδενίζουν, ισοπεδώνουν  τους πάντες και τα πάντα.

Στο χέρι των ίδιων των εκπαιδευτικών είναι το επόμενο χρονικό διάστημα να  αγνοήσουν ή όχι την πραγματικότητα και να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους καλή χρονιά και τους καλούμε να συνεχίσουμε  τους αγώνες για ένα δημόσιο σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες του λαού μας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ