ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΗ ΣΚΑΜΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Μια σημαντική πρωτοβουλία πήρε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκαμνιάς Ολύμπου  κ. Κώστας Μωραϊτης για την ανάδειξη του μοναδικού σε ποιότητα και γεύση, της πατάτας. Σε συνεργασία  με πατατοπαραγωγούς της Σκαμνιάς, αλλά και της γύρω περιοχής η Τοπική Κοινότητα Σκαμνιάς διοργανώνει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού

την 1η Γιορτή Πατάτας Σκαμνιάς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνει αναφορά στο μοναδικό αυτό προϊόν την πατάτα και τι σημαίνει η καλλιέργεια αυτής για την περιοχή. Επίσης θα προσφέρονται δωρεάν  στους επισκέπτες πατάτες  σε πολλούς τρόπους μαγειρέματος ενώ παράλληλα θα υπάρχει  ζωντανήορχήστρα για κέφι και γλέντι.

Για την πρωτοβουλία του ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σκαμνιάς Ολύμπου κ. Κώστας Μωραϊτης τόνισε:  « Η πατάτα είναι ένα αγαπητό  και προσιτό προϊόν σε μικρούς και μεγάλους και γεμίζει τοκαθημερινό τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η πατάτα για να είναι ακόμα καλύτερη και νοστιμότερη πρέπει να φυτεύεται σε χώματα που να αναδεικνύουν αυτή της τη νοστιμιά. Η περιοχή του Ολύμπου και ιδιαίτερα της Σκαμνιάς φημίζεται για την νόστιμη πατάτα. Παράλληλα ως καλλιέργεια κρατά ακόμα πάνω στα χωριά μας τους νέους ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν στα ορεινά χωράφια και ξεφεύγουν από την ανεργία των πόλεων.

Πήραμε την πρωτοβουλία για τη Γιορτή Πατάτας για να αναδείξουμε το προϊόν μας, αλλά παράλληλα οι επισκέπτες να γνωρίσουν την πανέμορφη Σκαμνιά κάτω από τις ψηλές κορφές του Ολύμπου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ