ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ Σ/Μ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Σύμφωνα με την καταγγελία εργαζόμενη λιποθύμησε εν ώρα εργασίας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν σε πολλούς χώρους του εμπορίου και ιδιαίτερα στους μεγάλους, όπως τα Σούπερ Μάρκετς και οι Αποθήκες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «χθες, μια εργαζόμενη στο Βλαχοδήμο, στο κατάστημα της Γιάννουλης, λιποθύμησε μη μπορώντας να αντέξει τις συνθήκες δουλειάς.

Συνθήκες εργασίας, που πολλές φορές κάτω από το φόβο της απόλυσης οι συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι δεν καταγγέλλουν, φοβούνται να αναφέρουν στο Σωματείο, στους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας όταν ρωτώνται, παρουσιάζουν ότι όλα είναι καλά».

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται ακόμη τα εξής:

«Δεν είναι λίγα τα εργατικά ατυχήματα που σημειώνονται καθημερινά στους χώρους δουλειάς και δεν δηλώνονται ως τέτοια. Αποτελεί κοινό μυστικό ανάμεσα στους συναδέλφους για το τι επικρατεί σε πολλά καταστήματα. Τι γίνεται όμως όταν οι εργαζόμενοι φτάσουν στα όριά τους? Όταν δεν μπορούν να αντέξουν άλλο την εντατικοποίηση της εργασίας, την ορθοστασία, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς?

Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στο σωματείο την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, αλλά και τις συνθήκες εργασίας γενικότερα, που θα διασφαλίζουν ότι θα γυρίσουμε στο σπίτι μας όπως ακριβώς φύγαμε το πρωί για το μεροκάματο.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να μην κάνουν εκπτώσεις, να απαιτήσουν μαζί με το Σύλλογο τώρα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας. Παράλληλα να παρθούν τα ανάλογα μέτρα απ’ την εργοδοσία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας για όλους τους εργαζομένους.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει τώρα η εντατικοποίηση της εργασίας, πρόσληψη νέου προσωπικού.
  • Την άμεση τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ