ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης να κλέβει όπως αναμενόταν την παράσταση και να εγκρίνεται τελικά κατά πλειοψηφία, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο η συνεδρίαση ξεκίνησε με ερώτηση της επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου

για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας και τη μετακίνηση δημοσιογράφου στο Θεσσαλικό Θέατρο.

Το θέμα, για το οποίο σας ενημέρωσε το paidis.com, προέκυψε μετά από απόφαση για μετακίνηση της δημοσιογράφου Ειρήνης Παπακαλούση στο Θ.Θ, με τη Ρ. Καραλριώτου να περιγράφει ελλείψεις προσωπικού, υπογραφή συμβάσεων με άλλους δημοσιογράφους αλλά και κάλυψη του ρεπορτάζ που αφορά στον πολιτισμό από άλλη δημοσιογράφο, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «στο ΔΗΠΕΘΕ δεν υπάρχει σχετική οργανική θέση».

Αποδίδοντας τη μετακίνηση σε σχεδιασμό «με γνώμονα την καλύτερη απόδοση του μηχανισμού» και ενημερώνοντας το σώμα πως θα υπάρξει σχετική συνάντησή του την ερχόμενη Δευτέρα με την Ε. Παπακαλούση, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης απορρίπτοντας τα περί «πολιτικών διώξεων» επέμεινε στη μετακίνησή της υπογραμμίζοντας πως η θέσης της στο ραδιόφωνο θα διατηρηθεί «αλλά θα δουλέψει και αλλού».

Παρέμβαση υπήρξε και από την παράταξη Τζανακούλη, με τον πρώην δήμαρχο να περιγράφει μετακίνηση δημοσιογράφου του πολιτικού ρεπορτάζ και σύναψη σύμβασης με άλλο δημοσιογράφο που ασχολείται με το ίδιο αντικείμενο, καταλήγοντας «πως η κίνηση… χτυπάει άσχημα».

Παρεμπιπτόντως ερωτηματικό παραμένει στο ποιες ακριβώς είναι οι θέσεις της δημοσιογράφου που οδήγησαν σε συμπεράσματα που έφτασαν να κάνουν λόγο για «πολιτική δίωξη».

Αναμένουμε τη συνάντηση της Δευτέρας…

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ