ΠΡΩΗΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ…

Ανακοίνωση της Σ.Ε. της ΔΑΚΕ καθηγητών νομού Λάρισας

Λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους πολλοί συνάδελφοι βιώνουν την υπηρεσιακή ανασφάλεια. Το ΥΠΠΕΘ ξαφνικά και μετά από λιγότερο από μόλις τρεις μήνες  (ΦΕΚ τ. Β΄ αρ. 1670/10-6-16) αλλάζει για μία ακόμη φορά τις αναθέσεις μαθημάτων των εκπαιδευτικών Δ/θμιαςΕκπ/σης(ΦΕΚ, τεύχος Β΄, αρ. Φύλλου 2758, 01-9-2016).

Θυσιάζει την ποιότητα της παρεχόμενης Δημόσιας Παιδείας στο βωμό της “εξοικονόμησης” προσωπικού (πού είναι άραγε οι χιλιάδες προσλήψεις μονίμων που υπόσχονται συνεχώς;)  και με την πρωτοφανή  προχειρότητα που το χαρακτηρίζει το μόνο που καταφέρνει να προκαλέσει είναι αγωνία και φόβο σε συναδέλφους πολλών ειδικοτήτων.

Μεταξύ αυτών συνάδελφοι ΠΕ15 ( είδαν να χάνεται το 1/3 του διδακτικού ωραρίου τους) , ΠΕ02(μειώθηκαν 3 ώρες τους στο πρόγραμμα του Γυμνασίου),ΠΕ19(απώλεσαν το 3ωρο εργαστηριακής απασχόλησης) και ΠΕ04 (χάθηκε το 3ωρο εργαστηριακής απασχόλησης καθώς και μια ώρα στο πρόγραμμα του Γυμνασίου).Επιπλέον εξαφανίστηκαν4 ώρες από όλες τις ειδικότητες λόγω της κατάργησηςτωνΒιωματικών Δράσεων-Συνθετικών Δημιουργικών Εργασιών – Projectστο Γυμνάσιο, ενώ τέλος άγνωστος είναι ακόμη ο αριθμός χαμένου διδακτικού ωραρίου των συναδέλφων των ΕΠΑΛ που θα προέλθει από τη νέα δομή των ΕΠΑΛ και την  αλλαγή των ωρολογίων προγραμμάτων.

Πρώην νοικοκυραίοι δηλαδή με πλήρες ωράριο την προηγούμενη σχολική χρονιά,   εξαναγκάζονται πλέον αφενός να ζητιανεύουν μια β’ ή την πρωτοφανή γ’ ανάθεση και αφετέρου να κινδυνεύουν με διοικητική απασχόληση. Εξαπατούνται πρώτα από το ανεύθυνο Υπουργείο με τις νέες αιφνιδιαστικές αναθέσεις και  στη συνέχεια περιφρονούνται  από την τοπική κυβερνητική Εκπαιδευτική Διοίκηση , η  οποία δεν βλέπει για αυτούς κανένα πρόβλημα,όταν μάλιστα τους έταζε ότι θα προηγούνται στην κατανομή της β’ ανάθεσης. Έπεα πτερόεντα.

Οι συνάδελφοι κύριοι και κυρίες της Διοίκησης δεν είναι νούμερα, εκτός και εάν έτσι τους θεωρείτε.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη των ΣΥΝΕΚ , η οποία στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. την 6 Σεπτεμβρίου 2016 δε δίστασε ελαφρά τη καρδία, σε παράσταση διαμαρτυρίας των συναδέλφων ΠΕ15, να προβεί στην απίστευτη τοποθέτηση: “γραμματειακή έχουμε κάνει όλοι κατά καιρούς, άμα χρειαστεί θα κάνετε κι εσείς!!!”

Καταγγέλλουμε τους πειραματισμούς του ΥΠΠΕΘ εις βάρος του  κλάδου καθώς και τους νεροκουβαλητές “συνδικαλιστές” των ΣΥΝΕΚ., οι οποίοι για μια ακόμη φορά έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους.

Η Δ.Α.Κ.Ε. ν. Λάρισας ήταν και είναι παρούσα σε όλες τις πραγματικές  μάχες του κλάδου , απορρίπτοντας παράλληλα προσχηματικές ψευτοεπαναστατικές κορώνες που λειτουργούν ως δεκανίκια  σε κομματικές  επιδιώξεις. Θα συνεχίσουμε και τη νέα σχολική χρονιά με σταθερότητα και καθαρό λόγο τον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου , ο οποίος λόγω των συνεχιζόμενων Μνημονιακών πολιτικών βάλλεται πανταχόθεν.

Για μία ακόμη φορά θα προσπαθήσουμε να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων στο ακέραιο.

Ευχόμαστε καλή χρονιά με δύναμη και υγεία σε όλους τους συναδέλφους και στις οικογένειές τους καθώς και καλή πρόοδο στους μαθητές μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ