ΑΠΟΦΑΣΗ-ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Ακόμη να κοπάσει ο θόρυβος από την πρόσφατη απόφαση-ντροπή συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σχολείου του Ωραιοκάστρου, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοινώνεται πως μετά από έκτακτη γενική συνέλευση και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση (!) δεν γίνεται δεκτή η ένταξη και τοποθέτηση παιδιών προσφύγων στο χώρο του σχολείου.

Η απίστευτη απόφαση, η οποία σημειωτέον δεν προέκυψε μέσα από έρευνα ή έστω έλλειψη οριοθέτησης κανόνων που να προσδιορίζουν τον τρόπο ένταξης των προσφυγόπουλων στη σχολική κοινότητα, κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου, την ώρα που οι… «αναστατωμένοι» γονείς απειλούν με κατάληψη της σχολικής μονάδας σε αντίθετη περίπτωση!

Αμέτρητες οι αντιδράσεις και τα αρνητικά σχόλια που συγκέντρωσε η δημοσιοποίηση της είδησης, ίσως θα ήταν περιττό να προσθέσουμε άλλο ένα.

Αλήθεια όμως, από ένα τέτοιο παιδί, που μέσα στο χαλασμό του πολέμου και τα ερείπια μιας πατρίδας και ενός σπιτιού που ίσως να μην αντικρύσει ποτέ ξανά ψάχνει να περισώσει τα βιβλία του, στερείται εσείς κύριοι της ομόφωνης απόφασης το σχολείο;

Μόνο ντροπή…

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: F/B

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ