ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΠΙΡΤΖΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, πραγματοποίησαν χθες, 21η Σεπτεμβρίου 2016, στην Αθήνα και τα γραφεία του Υπουργού στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά  και Νίκος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κωνσταντίνο Κολλάτο.

Τη συζήτηση μονοπώλησε το ζήτημα της μετεγκατάστασης των διοδίων Πυργετού στην κοιλάδα των Τεμπών.

Από κοινού οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και ο Δήμαρχος Τεμπών τόνισαν την αντίθεσή τους προς την προτεινόμενη μεταφορά των σταθμών διοδίων στην κοιλάδα των Τεμπών. Μάλιστα, δεν παρέλειψαν να υπενθυμίσουν στον ΥΠΟΜΕΔΙ την ομόθυμη αντίθεση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας έναντι του ενδεχομένου της μετεγκατάστασης, όπως είχε εκφραστεί και στην κοινή σύσκεψη Δήμου Τεμπών, Περιφέρειας Θεσσαλίας και Θεσσαλών βουλευτών στις αρχές του Αυγούστου.

Ο κ. Σπίρτζης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αίτημα των βουλευτών και του Δημάρχου και δεσμεύθηκε ότι, σε διάλογο που θα επιδιώξει με την κοινοπραξία, θα θέσει το θέμα της αναδιαπραγμάτευσης των κρίσιμων όρων της αρχικής σύμβασης παραχώρησης. Εξάλλου, ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε Δήμαρχο και βουλευτές ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, θα εξετάσει το ζήτημα της μελέτης τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων που βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα. Παράλληλα, τόνισε ότι θα διερευνηθούν και θα αναλυθούν επισταμένα οι λόγοι για τους οποίους έλαβε χώρα το έτος 2013 τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του 2007, της οποίας οι περιβαλλοντικοί όροι χαρακτήριζαν (κάτι που, ασφαλώς, ισχύει μέχρι και σήμερα) την κοιλάδα των Τεμπών ως περιοχή ιδιαίτερου αισθητικού κάλλους, ενταγμένη στη ζώνη NATURA 2000.

Ο κ. Σπίρτζης, πεπεισμένος ότι η φυσική ομορφιά και το μικρο-οικοσύστημα της κοιλάδας των Τεμπών πρέπει να προστατευθούν από κάθε διατάραξη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αυτονόητο δικαίωμα των μελών της τοπικής κοινωνίας να μετακινούνται ελεύθερα εντός των ορίων του Δήμου και να διακινούν με τον ίδιο τρόπο τα προϊόντα τους. Τέλος, ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε, κατόπιν σχετικής πρότασης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, να πραγματοποιήσει, στις αρχές Οκτωβρίου, επιτόπια επίσκεψη, προκειμένου να λάβει γνώση των προβλημάτων της περιοχής και από κοντά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ