ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΓΙΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Αίτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων Δημήτρη Τάχο, την οποία κοινοποίησαν στο Δήμαρχο Λαρισαίων και τους Επικεφαλής των Παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία ζητούν να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. το μείζον θέμα του μη εμβολιασμού των μαθητών για τη φυματίωση εδώ και τρία χρόνια

κατέθεσαν οι σύμβουλοι της παράταξης “Ανθρώπινη Πόλη”, Εκτ. Νασιώκας, Αγγελική Παναγιωτακοπούλου – Δαλαμπύρα και Μ. Καμηλαράκη – Σαμαρά.

Στην αίτησή τους αναφέρουν τα εξής:

“Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Για τρίτο συνεχόμενο χρόνο οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας  δεν υποβάλλονται σε εμβολιασμό με BCG , κατά της φυματιώσεως. Το διάστημα αυτό ,σύμφωνα με τους κανόνες της δημόσιας υγείας , θεωρείται  μεγάλο και οριακά ανεκτό.  Πιθανή περαιτέρω   καθυστέρηση  εμβολιασμού των παιδιών κατά της φυματίωσης  δημιουργούν συνθήκες  αυξημένου κινδύνου αναζωπύρωσης της νόσου στην περιοχή.  Η Ελλάδα παρότι δεν θεωρείται  ακόμη βεβαρημένη χώρα ως προς τη φυματίωση , παρουσιάζει σημαντική αύξηση κρουσμάτων τα τελευταία χρόνια. Η έλλειψη φυματίνης  που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια  σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ήδη ξεπεραστεί. Στην πατρίδα μας δυστυχώς δεν αποκαταστάθηκε ακόμη η ομαλή τροφοδοσία σε BCG και φυματίνη από το αρμόδιο Ινστιτούτο Παστέρ που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα. Ο Δήμος της Λάρισας και η ευρύτερη περιοχή  συγκαταλέγεται στους Δήμους που παρατηρείται η μεγαλύτερη καθυστέρηση.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σημαντικό και η τοπική κοινωνία πρέπει να πιέσει τους αρμοδίους και την κεντρική κυβέρνηση να αντιδράσει και ομαλοποίηση την κατάσταση πριν αυτή  καταστεί επικίνδυνη , ζητάμε το παραπάνω θέμα να συζητηθεί κατά προτεραιότητα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμη προτείνουμε να συνεδριάσει το συντομότερο δυνατό η Επιτροπή Υγείας του Δήμου και να εξετάσει σε βάθος το όλο θέμα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ