ΟΙ ΜΚΟ ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ

Ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων για τη μετατροπή του κέντρου διασκέδασης «Palladium» σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία»  σύμφωνα με το οποία,  το κέντρο διασκέδασης «Palladium» πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας  προσφύγων, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, σημειώνονται τα εξής:

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, φορείς, συλλογικότητες , οργανώσεις , απλοί πολίτες, αλλά και επιχειρήσεις, συνολικά  η κοινωνία της Λάρισας, άπλωσε χέρι βοηθείας και έδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς, στηρίζοντας με τις δυνάμεις τους  ξεριζωμένους ανθρώπους, από την πρώτη στιγμή που οι πρόσφυγες βρέθηκαν στην περιοχή μας.

Ο Δήμος με τις δομές του και οι κάτοικοι της πόλης,  βρέθηκαν στην Εθνική οδό, παρέχοντας βοήθεια στα καραβάνια των ανθρώπων, που αγωνιούσαν να φτάσουν στα σύνορα, αλλά και στην δομή του πρώην εργοστασίου ΡΟKA και βεβαίως στο χώρο του πρώην «στρατοπέδου Ευθυμιόπουλου», στο Κουτσόχερο.  Ως γνωστόν, στο συγκεκριμένο χώρο  εκτελούνται εργασίες τοποθέτησης οικίσκων και κατασκευής δικτύων, οι οποίες σε μερικές εβδομάδες  θα ολοκληρωθούν προκειμένου να φιλοξενηθούν σε βελτιωμένες συνθήκες,  οικογένειες Σύριων προσφύγων.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και, ανέλαβε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη στήριξη των προσφύγων, τη στιγμή μάλιστα που άλλοι δήμοι αρνούνταν και συνεχίζουν να αρνούνται να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες, στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμό για επιμερισμό των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα,  σε όλη την επικράτεια.

Με  έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα δια του Τύπου, ότι δρομολογείται η μετατροπή του  κέντρου διασκέδασης Palladium (ιδιωτικών συμφερόντων) σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων είναι κάθετα αντίθετη. Δεν θα επιτρέψουμε, στην πλάτη της πόλης, να παιχθούν παιγνίδια, με πρωταγωνιστές ΜΚΟ και ιδιωτικά συμφέροντα.

Καλούμε  το Κεντρικό Συντονιστικό Οργανογια τη διαχείριση του Προσφυγικού και την Υπατη Αρμοστεία να βαδίσουν το δρόμο  της συνεργασίας με το Δήμο και τη δημοτική αρχή. Οποιαδήποτε απόφαση ερήμην μας, θα μας βρει απέναντι.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά, ότι η Λάρισα και ο Δήμος έχουν πράξει, στο ακέραιο, το καθήκον τους στο προσφυγικό ζήτημα.

Οι ΜΚΟ και τα κάθε λογής συμφέροντα, ας ψάξουν αλλού να βρουν «μεροκάματο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ