Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ paidis.com ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Από τη δημοτική ομάδα της παράταξης ΣΥΝ Πολιτεία πήραμε την παρακάτω επιστολή με την οποία ζητά από το paidis.com να ανακαλέσει στοιχεία από το χθεσινό της δημοσίευμα για τη συνεδρίαση.

Στο κείμενο της δημοτικής ομάδας της παράταξης αναφέρονται τα παρακάτω:

“Να ανακαλέσετε κ. Παιδή τα όσα ανακριβή αναφέρατε σε χθεσινό δημοσίευμά σας.

Πρώτον

Ποιος σας είπε πως η συνάντηση ήταν του συνόλου της παράταξης Συν-Πολιτεία; Λάβατε μήπως κάποιο δελτίο τύπου; Μήπως θα πρέπει να ελέγχετε καλύτερα τις πηγές που αντλείτε τις πληροφορίες σας;

Αυθαίρετο συμπέρασμα που μόνος σας το εξάγατε, ίσως γιατί η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο. Σας ενημερώνουμε πως η συνάντηση της δημοτικής ομάδας πραγματοποιήθηκε εκεί για τις ανάγκες της παρουσίασης (χρειαζόταν η παρουσίαση να γίνει με powerpoint)

Και όπως γίνεται πάντα στις συναντήσεις της Δημοτικής Ομάδας παρευρίσκονται φίλοι της παράταξης μιας και οι συναντήσεις δεν είναι ποτέ κλειστές για κανέναν. Ούτε και για σας αν θέλατε να ενημερωθείτε αληθινά, σωστά, δημοσιογραφικά.

Η αναφορά σας όμως αυτή υποκρύπτει διάθεση διεμβολισμού στην ενότητα της παράταξής μας και φαίνεται καθαρά πως είναι μια καθοδηγούμενη ενέργεια. Αν πράγματι δεν είναι καθοδηγούμενη και ενεργήσατε από μόνος σας τότε τόσο το χειρότερο για την επαγγελματική σας ακεραιότητα. Απλά σας μεταφέρουμε την οργή των παρευρισκομένων συναγωνιστών για τα όσα αναληθή αναφέρατε.

Δεύτερον

Ποιος σας είπε πως τη συνάντηση θα την απασχολούσε ο ορισμός νέου αντιδημάρχου;  Ο Δήμαρχος χειρίζεται το θέμα το οποίο είναι αποκλειστικά της αρμοδιότητάς του και έχει ήδη ενημερώσει τη Δημοτική Ομάδα σε προηγούμενη συνάντηση.

Δεύτερο αυθαίρετο συμπέρασμα που εξάγατε και μάλιστα στην προέκτασή του αφήνετε να εννοηθεί πως ξέρετε και το πρόσωπο μιας και όπως λέτε θα υπάρξουν αντιδράσεις για τον ορισμό του.

Να μας επιτρέψετε να πούμε πως η διαδρομή της σκέψης σας χάνετε πέρα από τα συμβατά όρια.

Τρίτον

Σας ευχαριστούμε που μας ενημερώνετε για την παραίτηση της κας Σουρλαντζή. Βέβαια η κ. Σουρλαντζή σε επικοινωνία που είχατε μαζί της πριν το δημοσίευμα, σας ανέφερε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εσείς όμως επιμένετε. Καλά κάνετε, αλλά έτσι αφαιρείτε αξιοπρέπεια από τον εαυτό σας.

Όσο για την μικροπρέπεια να μιλήσετε για καταμέτρηση απόντων δεν θα αναφερθούμε.

Τέλος πιστεύουμε πως θα κάνετε τον κόπο να δημοσιεύσετε την απάντησή μας”.

Η απάντηση του paidis.com

Αναφορικά με την παραπάνω επιστολή της δημοτικής ομάδας της “Συν Πολιτείας” θα πρέπει να επισημάνω ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως σκοπιμότητα στη μεταφορά της πληροφορίας περί των συμμετεχόντων. Μπορεί να υπήρξε μια λανθασμένη πληροφόρηση (πράγματι δεν συμμετείχαν οι ΜΗ εκλεγμένοι, αλλά κάποιοι από αυτούς , όπως παραδέχεστε).  Η αναφορά στους επιπλέον συμμετέχοντες όμως δεν υποκρύπτει κανένα σχέδιο διεμβολισμού της παράταξής σας (από άλλα να φοβάστε), και πολύ περισσότερο δεν ήταν καθοδηγούμενη και ούτε θέτει εν αμφιβόλω την επαγγελματική μου ακεραιότητα η οποία είναι γνωστή και δεν πρόκειται να περάσει εξετάσεις από εσάς.

Οσο για τα υπόλοιπα μάλλον άλλων “η σκέψη χάνεται πέρα από τα συμβατά όρια”. Στο χθεσινό δημοσίευμα του paidis.com αναφέρθηκε ότι:

“…ο δήμαρχος αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να παρουσιάσει το νέο αντιδήμαρχο που θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα κ. Χατζηκρανιώτη. Πολλοί επισημαίνουν ότι η ανακοίνωση του ονόματος ίσως προκαλέσει νέες τριβές στη δημοτική ομάδα…”

Το ότι δεν άνοιξε χθες τα χαρτιά του ο δήμαρχος για τον αντικαταστάτη του παραιτηθέντα αντιδημάρχου, έχω να πω ότι ήδη άργησε η ανακοίνωση (τί φοβάται άραγε;) εκτός και αν η δημοτική αρχή εκτιμά ότι τα βγάζει πέρα με λιγότερους αντιδημάρχους.

Όσον αφορά τα περί παραίτησης της κ. Σουρλατζή αναφέρω ξεκάθαρα στο χθεσινό δημοσίευμα: “σύμφωνα με έγκυρες πηγές πονοκέφαλο για το δήμαρχο προκαλεί και η πρόθεση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να παραιτηθεί από τη θέση της για προσωπικούς λόγους αν και η ίδια προς το παρόν τουλάχιστον διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο”. Πού είναι άραγε το μεμπτό;

Τέλος αν θεωρείτε μικροπρέπεια να ξέρουμε ποιοι ήλθαν και ποιοι όχι σε μια κρίσιμη συγκέντρωση της δημοτικής σας ομάδας -γιατί αυτό ίσως σημαίνει και μελλοντικές αποχωρήσεις- σας ενημερώνω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, επειδή είστε η δημοτική ομάδα που διοικεί το δήμο και βρίσκεται ένα βήμα από το να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Αν αυτό δεν το καταλαβαίνετε, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τις εκτιμήσεις σας.

Αλλά επειδή διαπιστώνω μία σπουδή και μία επίπλαστη οργή για το χθεσινό δημοσίευμα, έχω να σας πω ότι καλά θα κάνετε να ασχοληθείτε με άλλα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ της σελίδας για τα κακώς κείμενα στη μέχρι σήμερα θητεία της δημοτικής αρχής μήπως και διορθώσετε τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους του δήμου.

Υ.Γ.: Με αγωνία περιμένω εδώ και ένα χρόνο τον ετήσιο δημόσιο απολογισμό του έργου της δημοτικής σας αρχής…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ