ΠΛΗΘΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΌΛΥΜΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο Όλυμπος κατακλύστηκε από πλήθος ορειβατών το διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016, στα πλαίσια της Πανθεσσαλικής Ορειβατικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό για τη Θεσσαλία. Φέτος, η συνάντηση έλαβε χώρα για πρώτη φορά στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ,

olym4ενώ  διοργανώθηκε από τους Συλλόγους της επαρχίας Ελασσόνας (ΧΟΣ Ελασσόνας, ΧΟΣ Σπαρμού, ΕΟΣ Καλυβίων και ΕΟΣ Κοκκινοπλού).

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να καταφτάνουν οι ορειβάτες στην περιοχή, ενώ τους υποδεχόταν ομάδα των διοργανωτών προσφέροντάς τους αναμνηστικά και τοπικά προϊόντα, όπως μέλι και τσάι.  Η ατμόσφαιρα ζεστή, αν και ο καιρός ήταν κρύος, η διάθεση χαλαρή, ενώ οι ορειβάτες είχαν την ευκαιρία άλλοι να ανταμώσουν πάλι- πολλοί άλλωστε συναντιούνται τακτικά στα βουνά- άλλοι να γνωριστούν μεταξύ τους, να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ορειβασία, να προβληματιστούν και να προτείνουν λύσεις. Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και προβολές.

Συγκεκριμένα η κυρία Ιωάννου Χάιδω (μέλος του Κ.Π.Ε. Ελασσόνος – Κισσάβου) παρουσίασε «Τα βότανα του Ολύμπου», κάνοντας γνωστό στο κοινό την πληθώρα βοτάνων που μπορεί να ανακαλύψει κάποιος στον Όλυμπο. Κατόπιν, ο Χριστόφορος Κουνιάκης, οδηγός βουνού, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ορειβατών αφού το θέμα της παρουσίασής του αφορούσε την «Ασφάλεια στο βουνό», βασικό για κάθε ορειβάτη ή και επισκέπτη του βουνού, δίνοντας έτσι απαραίτητες συμβουλές σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, προβλήθηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Αθηνάς Κρικέλη, με τίτλο: «ELASSONA – THE SECRET PATH TO MOUNT OLYMPUS», παρουσιάζοντας την ανάβαση στον Μύτικα από τα μονοπάτια της επαρχίας Ελασσόνας.

Κατόπιν οι εκπρόσωποι όλων των ορειβατικών συλλόγων πήραν το λόγο, μετά το καλωσόρισμα των διοργανωτών, αναφερόμενοι στη σημασία της διοργάνωσης της πανθεσσαλικής συνάντησης, ενώ αντάλλαξαν αναμνηστικά. Τέλος, η βραδιά έκλεισε με φαγητό και κρασί, ενώ ο Βασίλης Γιωργάκης και η παρέα διασκέδασε τους παρευρισκομένους με τραγούδια μέχρι αργά το βράδυ.

Την Κυριακή ο καιρός ήταν ηλιόλουστος ενώ κατέφθασαν στο ΚΕΟΑΧ, σε υψόμετρο 1.820 μέτρων, και άλλοι ορειβάτεςγια να ενωθούν με τους υπολοίπους και να ξεκινήσουν την ανάβαση στο βουνό, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό στους 300 και πλέον.  Μια ομάδα ξεκίνησε για τον Άγιο Αντώνιο, στα 2.815 μέτρα, μια άλλη έφτασε στο Σκολιό στα 2.912 μέτρα, ενώ μια τρίτη πραγματοποίησε μια μικρότερη πορεία στις Μαγούλες, στα 1.900 μέτρα.

Παρόλο που η ομίχλη ψηλά εμπόδισε τη θέα στους ορειβάτες, όλοι επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από την ανάβαση αλλά και ικανοποιημένοι από την άψογη διοργάνωση, ενώ έδωσαν όλοι ραντεβού στην επόμενη Πανθεσσαλική συνάντηση αλλά και στις κοινές Θεσσαλικές πορείες.

olym2Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς όλους τους Ορειβατικούς Συλλόγους και τα μέλη τους που επισκέφθηκαν την περιοχή καθώς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Ελασσόνας για τη συνδρομή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το ΚΕΟΑΧ στις εγκαταστάσεις του οποίου φιλοξενήθηκαν οι επισκέπτες,και ιδιαίτερα το Διοικητή του κ. Γκουτζουρέλα Νικόλαο, τους υπεύθυνους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς αλλά και τους οπλίτες. Επίσης, την ΕΜΑΚ και τους ΕλασσονίτεςΔιασώστες που με την παρουσία τους φρόντισαν για την ασφάλεια των ορειβατών.

Τέλος, ευχαριστίες απευθύνουν προς τον Τσιάτσικα Θεόδωρο για την προσφορά των νερών και χυμών που διανεμήθηκαν σε όλους τους ορειβάτες την ημέρα των ορειβατικών διαδρομών, το Σούλιο Σωτήρη για την προφορά μελιού, τον Γκόλτσιο Αθανάσιο (Καλύβια) και την εταιρία «Διώνη» (Καλλιθέα) για το τσάι, τον κ. Βάρσο για το κρασί και την εταιρία Σακοράφα (Λάρισα) για την προσφορά αθλητικών δώρων προς τους ορειβάτες.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο διοικητής του Πυροσβεστικού σώματος Ελασσόνας, κος Μουλτσιάς Ελευθέριος και ο πρόεδρος του Δικτύου Περραιβία, κ. Σκριάπας και φορείς των τοπικών συλλόγων και οργανώσεων.

Η συνάντηση έκλεισε με θετικές εντυπώσεις, αφού ο Όλυμπος χάρισε λίγη από την ηρεμία και τη γαλήνη του στους επισκέπτες του διημέρου.

olym1

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ