ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΕ Π.Δ.Ε. ΚΑΙ Δ.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Τη διεύθυνση β/βαθμιας εκπαίδευσης Λάρισας και την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας επισκέφθηκαν σήμερα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συνέβησαν χθες στο Λύκειο Τυρνάβου όταν μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν φυλλάδιο στους μαθητές οδηγήθηκαν στο ΑΤ Τυρνάβου για εξακρίβωση στοιχείων

από αστυνομικούς που έφτασαν στο σχολείο μετά από πρόσκληση της διευθύντριας του ΓΕΛ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μετέφεραν τη διαμαρτυρία τους σε στέλεχος της διεύθυνσης β/βαθμιας εκπαίδευσης αφού απουσίαζε ο διευθυντής αλλά και στην περιφερειακή διευθύντρια Ελ. Αναστασοπούλου, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα απαράδεκτο γεγονός που έχει σαν στόχο να τρομοκρατήσει τα μέλη της ΚΝΕ.

Εν τω μεταξύ με αφορμή το χθεσινό συμβάν και τις σημερινές επισκέψεις η ΚΟΒ Τυρνάβου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Όχι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία

Η γνωστή για τα «φιλοκομμουνιστικά» της αισθήματα και υπέρμαχος του «Νόμου και της Τάξης» διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Τυρνάβου κα. Πατσή, ξαναχτύπησε.

Ενοχλημένη από την παρουσία, έξω από το προαύλιο του σχολείου, μελών της ΚΝΕ τα οποία μοίραζαν έντυπο υλικό της οργάνωσης για την νέα σχολική χρονιά, το πρωί της Πέμπτης και  πριν την έναρξη των μαθημάτων, κάλεσε την αστυνομία για να συνετίσει τους «απείθαρχους» κνίτες, με αποτέλεσμα να προσαχθούν στο αστυνομικό τμήμα Τυρνάβου για εξακρίβωση στοιχείων. Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες έχουν και συνέχεια.

Όταν σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της κομματικής μας οργάνωσης επισκέφτηκε το σχολείο με σκοπό να διαμαρτυρηθεί, εκτός από το γεγονός ότι σε λίγο κατέφθασε περιπολικό της αστυνομίας, αντιμετώπισε και την σκαιά και απαράδεκτη  συμπεριφορά της διευθύντριας. Παρά το γεγονός ότι δηλώσαμε ότι είμαστε από το Κομμουνιστικό Κόμμα η κα Πατσή αρνήθηκε να μας δεχτεί στο γραφείο της δηλώνοντας ότι το σχολείο είναι μαγαζάκι της, σε σχετική παρατήρησή μας ότι το σχολείο είναι δημόσιος χώρος και όχι μαγαζάκι της και έχει την υποχρέωση να μας δεχτεί.

Εν συνεχεία με διάφορους θεατρινισμούς μας κάλεσε να φύγουμε ενώ προσπαθούσε να βγάλει με το έτσι θέλω κάποιες φωτογραφίες, χωρίς την άδεια μας, ξεπερνώντας κάθε όριο γελοιότητας.

Ως κομματική οργάνωση καταγγέλουμε και καταδικάζουμε ανάλογες ενέργειες και πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές αλήστου μνήμης.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι και  στο παρελθόν την είχαμε καταγγείλει για αυταρχικές μεθόδους και συμπεριφορές  απέναντι σε μαθητικές κινητοποιήσεις.

Η κ. Πατσή φαίνεται να επιδίδεται με θέρμη στο ρόλο του παιδονόμου, ενώ την ίδια στιγμή σιωπά με εκκωφαντικό τρόπο για την προβληματική κατάσταση στο χώρο της παιδείας και την οικονομική δυσπραγία των λαϊκών οικογενειών που αγκομαχούν για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την μόρφωση των παιδιών τους.

Επειδή τα παραπάνω γεγονότα, δεν είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς μιας οποιασδήποτε ιδιόρρυθμης κυρίας, αλλά  της διευθύντριας δημόσιου σχολείου, η προϊσταμένη της αρχή οφείλει και πρέπει να πάρει θέση για όλα αυτά που συνέβησαν στον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό χώρο, ώστε να αποτρέψει στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα.

ΚΑΛΟΥΜΕ εκπαιδευτικούς , γονείς και μαθητές να δώσουν την δική τους απάντηση σε τέτοια φαινόμενα, και να παλέψουν για ένα ανοιχτό στην κοινωνία και τη γνώση σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο, χωρίς κενά και ελλείψεις σε υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ