ΣΤΟ Α.Τ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Επεισοδιακή ήταν η προσπάθεια κλιμακίου της ΚΝΕ να μοιράσει χθες φυλλάδια σε μαθητές του Λυκείου Τυρνάβου, αφού δύο μέλη της οργάνωσης κατέληξαν στο Α.Τ. Τυρνάβου για εξακρίβωση στοιχείων.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σχολείο μετά από πρόσκληση της διευθύντριας του σχολείου, η οποία αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση για το συμβάν.

Με αφορμή το περιστατικό και την προσαγωγή μελών της οργάνωσης στο Α.Τ. Τυρνάβου το Τομεακό Συμβούλιο Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών της οργάνωσης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Δεν μας φοβίζουν, συνεχίζουμε!»

Καταγγέλλουμε στο Λαό και τη νεολαία της περιοχής μας την προσπάθεια τρομοκράτησης  κλιμάκιου της ΚΝΕ που εξορμούσε έξω από το 1ο ΓΕΛ Τυρνάβου.

Πιο συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης  29/9/2016 μέλη της ΚΝΕ μοίραζαν υλικό της οργάνωσης για την νέα σχολική χρονιά έξω από το σχολείο. Η κ. Πατσή διευθύντρια του σχολείου προσπάθησε να εμποδίσει την εξόρμηση και κάλεσε την αστυνομία, με αποτέλεσμα δύο μέλη της ΚΝΕ να προσαχθούν στο αστυνομικό τμήμα Τυρνάβου για εξακρίβωση στοιχείων.

Είναι φανερό ότι τέτοιες ενέργειες έχουν σκοπό να φιμώσουν την δράση της ΚΝΕ και όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ.Πατσή προσπαθεί να «διώξει» από το χώρο  του σχολείου την ΚΝΕ, απλά σήμερα έκανε και ένα βήμα ποιο πέρα καλώντας την Αστυνομία που θυμίζει τακτικές άλλων εποχών. Για το περιστατικό φέρει την κύρια ευθύνη η συγκεκριμένη διευθύντρια αλλά και όσοι την καλύπτουν.

Την ίδια ώρα που με αποφάσεις της κυβέρνησης, υπάρχει σημαντική μίωση των καθηγητών και οι ελλείψεις μεγαλώνουν (π.χ. ο καθηγητής της Φυσικής να διδάσκει και βιολογία) το σχολείο έγινε εξεταστικό κέντρο που αντί να μορφώνει, εξοντώνει, προωθεί την επιχειρηματηκότητα, τον αντικομμουνισμό, την παραχάραξη της Ιστορίας, κάνει την μόρφωση εμπόρευμα που αδιάζει τις τσέπες των γονιών μας, μπαίνει εμπόδιο στο δικαίωμα μας για ολόπλευρη γνώση.

Και όλα αυτά ενώ βλέπουμε λαϊκές οικογένειες να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα να κοιτάμε τι άλλο θα κόψουνε και να στερούνται ακόμα και τη βόλτα με τα παιδιά τους.

Όλα αυτά δεν ήρθαν ουρανοκατέβατα. Έχουν την ίδια αιτία: το σάπιο σύστημα της εκμετάλευσης και της αδικίας που εξασφαλίζει πλούτη και χλιδή στους λίγους, φτώχεια,ανεργία ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον στους πολλούς.

Η οργή μας να γίνει οργανωμένος αγώνας! Γονείς-εκπαιδευτικοί-μαθητές να σπάσουμε τον αυταρχισμό, να περιφρουρήσουμε τον αγώνα μας από όσους μας θέλουν «στο πάγκο» με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν είναι στόχος τους μόνο η ΚΝΕ μα όλο το μαθητικό κίνημα, αυτό θέλουν να τρομοκρατήσουν!

Καλούμε όλους τους μαθητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, όλοι μαζί με πείσμα και αισιοδοξία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα στο σχολείο, στο σπίτι, στη ζωή μας!

Να δυναμώσουμε λοιπόν τη συλλογική δράση και να αγωνιστούμε για ενιαίο 12χρονο σχολείο αποκλειστηκα δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, που θα εξασφαλίζει ολόπλευρη μόρφωση.

Ένα σχολείο που θα βοηθάει τους μαθητές να κατανοούν τη φύση, την κοινωνία τον κόσμο, τους ετοιμάζει να αντιμετωπίσουν δημιουργικά την εργασία και την ζωή όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν”.

Νέα επίσκεψη

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα υπήρξε και δεύτερη επίσκεψη κλιμακίου της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο ΓΕΛ Τυρνάβου με στόχο να συνεχιστεί δράση ενημέρωσης των μαθητών για τις θέσεις της ΚΝΕ με μοίρασμα φυλλαδίου, αλλά και για να εκφραστεί η διαμαρτυρία προς τη διευθύντρια του σχολείου για τη στάση της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ