ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΔΕΝ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙΤΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με επικεφαλής τον συντονιστή της Νομαρχιακής επιτροπής κ. Πέτρο Παπαγεωργίου και τα μέλη του τμήματος Παιδείας κ. Βασίλη Ζωγράφο και Βαγγέλη Παλούκα, επισκέφτηκε την Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του για την προσαγωγή νεολαίων της ΚΝΕ

οι οποίοι μοίραζαν φυλλάδια έξω από το ΓΕΛ Τυρνάβου.

Η κα. Αναστασοπούλου τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να προσπαθούν, να δομήσουν ήρεμα παιδαγωγικό κλίμα και να αποτρέπουν καταστάσεις που καταπατούν τα στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα των μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών. Οφείλουν να διαφυλάσσουν τις σχέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών και να υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση αναφέρονται τα εξής:

“Ως ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουμε νοοτροπίες και λογικές διευθυντών που νομίζουν ότι με την αστυνόμευση και τα κατασταλτικά μέτρα λύνουν τα προβλήματα της Παιδείας. Είναι δοκιμασμένες και αποτυχημένες πρακτικές που ανήκουν σε ένα μακρινό παρελθόν. Η διακίνηση των πολιτικών απόψεων είναι δημοκρατικό δικαίωμα το οποίο κανείς δεν μπορεί να το παρεμποδίσει.

Δεν διαπαιδαγωγείται η νεολαία με αστυνομικά μέτρα, με προσαγωγές και με τρομοκρατία”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ