ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ 110 ΠΜ. ΜΑΧΗΤΙΚΟ f16 ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΛΑΜΠΟΡΚΓΙΝΙ !!!!!

Ο «Θηρεύς» είναι το μονοθέσιο αυτοκίνητο που κατασκέυασαν οι φοιτητές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτελεί το τρίτο κατά σειρά που δημιούργησε η ομάδα Κένταυρος μετά το «Χείρων» και τον «Nessus» πρόκειται για ένα νέο μονοθέσιο με εξελιγμένη τεχνολογία που αποτελεί το καμάρι του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Είναι όμως γρηγορότερο το αγωνιστικό αυτοκίνητο απο το καλύτερο μαχητικό αεροσκάφος της Ελληνικής Αεροπορίας?

Στα πλαίσια λοιπόν της εξέλιξης του κινητήρα του μονοθεσίου και για τις ανάγκες των γυρισμάτων μιας σειράς ντοκυμαντέρ το πανεπιστήμιο ζήτησε και έλαβε ειδική άδεια απο την ηγεσία της πολεμικής αεροπορίας να δοκιμάζει τις επιδόσεις του μανοθεσίου απένατι στο καλύτερο μαχητικό της πολεμικής μας αεροπορίας.

Και για να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο αυτή την κόντρα ο σκηνοθέτης αποφάσισε να ρίξει και τρίτο μαχητή στην αρένα στην κόντρα ένα απο τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο μια λαμπορκίνι. Η Μάχη είναι επική και ο αεροδιάδρομος της 110 παίρνει κυριολεκτικά φωτιά…..η εικόνα της κόντρας ενός αυτοκινήτου και ενός μαχητικό είναι ασύλληπτη.

Το F16 με Μέγιστη ταχύτητα: 2.173χλμ. την ώρα ή 2.05 Mach στον αέρα που ξεκολάει απο τον αεροδιάδρομο όταν πιάσει τα 350 χιλιόμετρα την ώρα ενάντια σε ένα μονοθέσιο που κάνει τα 0-100 σε κάτω απο 4 δευτερόλεπτα και μια λαμποργκίνι που ξεπερνάνει σε τελική τα 280 χιλιόμετρα την ώρα…….ποιος θα είναι ο νικητής?

Το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει και τόσο σημασία μεγάλη όμως σημασία έχει η άριστη συνεργασία του πανεπιστημίου με την πολεμική αεροπορία και μεγαλη βοήθεια που προσέφερε η Π.Α στην εξέλιξη της ερευνας και της τεχνολογίας.

Η Ανταπόκριση στο αίτημα του πανεπιστημίου απο τον Αρχηγό ΓΕΑ Χρήστο Βαίτση και τον Αρχηγό ΑΤΑ Χρηστοδούλου ήταν άμεση και η οργάνωση του εγχηρήματος απο τον ΔΚΤΗ Καραμεσίνη και τα στελέχη της 110 άριστη.

Η δοκιμή αυτή βοήθησε την ομάδα κένταυρος του πανεπιστημίου να βγάλει νέα ασφαλή συμπεράσματα για τα όρια και να εξελίξει το μονοθέσιο.

Να σημειώσουμε οτι την προσπάθεια των φοιτητών από το 2009, όταν και ξεκίνησε η ομάδα Κένταυρος συντονίζει ο επίκουρος καθηγητής Αλέξης Κερμανίδης.

Η συνέχεια επι της οθόνης μια και το ντοκυμαντέρ θα προβληθεί σύντομα στην τηλεόραση. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Λαρισαίος Πασχάλης Μάντης και την ευθύνη παραγωγής ο υπέυθυνος επικοινωνίας Χρήστος Γενιτσεφτσής η κινηματογραφική ομάδα αποτελείται απο τους Νίκο Γρίβα,Αγγελο Καστώρη,Λευτέρη Σιάκη,Στέλιο Ζαφειρόπουλο,Ηλία Μάντη,Ιωάννα Γκαμπλιά, και τον Ανδρέα Κονδυλόπουλο (οδηγό της Λαμποργκίνι).

Δεν θα σας αφήσουμε όμως έτσι χωρίς έστω και μερικές σκηνές απο την απίστευτη αυτή μάχη…η παραγωγή ετοίμασε ένα μικρό αντιπροσωπευτικό τρέιλερ….η συνέχεια σύντομα……

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ