ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΩΝ ΖΩΩΤΡΟΦΩΝ

Το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας την Τρίτη 27-09-2016, επισκέφτηκαν ο Καθηγητής Δρ. Dritan Topi  της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Τιράνων και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροτικής Έρευνας της Κορυτσάς Κτηνίατρος Δρ. Rοland Mecaj, επισκέφτηκαν αρχικά το Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας

και αντάλλαξαν απόψεις με τον Αναπληρωτή Καθηγητή, του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κ. Κωνσταντίνο Πετρωτό ,για συνεργασία σε Προγράμματα Έρευνας στον Αγρο- διατροφικό τομέα.

Ξεναγήθηκαν  τις Νέες Κτηνοτροφικές Εγκαταστάσεις του Ιδρύματος με τη συνοδεία του ζωοτέχνη Στυλιανού Κόκκα που τους εξήγησε την λειτουργία των μονάδων παραγωγικών ζώων και τα πειράματα διατροφής παραγωγικών ζώων  που εξελίσσονται στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα.

Στη συνάντηση που έγινε με τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας, Καθ.  Δρ.Παναγιώτη Γούλα αποφασίστηκε, η συνεργασία του ΤΕΙ  Θεσσαλίας με τα δύο Αλβανικά ερευνητικά κέντρα που αρχίζει με την άμεση υποβολή προτάσεως στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα INTERREG Ελλάδος –Αλβανίας με συνολικό Προϋπολογισμό 700.000€  και με αντικείμενο την διάδοση της καινοτόμου τεχνολογίας παραγωγής υδροπονικής χορτονομής για διατροφή παραγωγικών ζώων.

Επίσης στην ίδια συνάντηση συμφωνήθηκε η μεταφορά τεχνογνωσίας σε τομείς του αγρο-διατροφικού τομέα μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία και η δημιουργία προοπτικών κινητικότητας  Καθηγητών , ερευνητών, μεταξύ των ιδρυμάτων ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ακόμα στενότερης συνεργασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ