ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δήλωση του επικεφαλής της Ανθρώπινης Πόλης Εκτ. Νασιώκα με αφορμή τον απολογισμό του δημάρχου Απ. Καλογιάννη

«Η Νέα Δημοτική αρχή δέσμια ενός ιδιότυπου λαϊκισμού  δεν είναι σε θέση  να σπάσει το κέλυφος του κατεστημένου και να δώσει ένα όραμα για τη Λάρισα του μέλλοντος.

Δύο χρόνια τώρα αυτό δυστυχώς επιβεβαιώνεται κάθε μέρα.

Δύο χρόνια με τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ στην εξουσία η Λάρισα δεν είναι περισσότερο καθαρή . Οι πεζόδρομοι , τα πεζοδρόμια , η κυκλοφορία δεν βελτιώθηκαν. Τα τραπεζοκαθίσματα μάλλον επεκτάθηκαν διευρύνοντας  την υπάρχουσα  αταξία. Τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα  αυξήθηκαν. Οι ποδηλατόδρομοι παρέμειναν ημιτελείς. Οι ποδηλάτες ανέβηκαν και κατέλαβαν τα πεζοδρόμια, καταγράφοντας με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την ανάγκη των Λαρισαίων να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης.  Οι κοινόχρηστοι χώροι των συνοικιών της πόλης δεν αναβαθμίστηκαν και τα χωριά δεν γνώρισαν κάποια ουσιαστική  βελτίωση.

Η δημοτική αρχή μπορεί να λέει όμορφα λόγια αλλά η πραγματικότητα που βιώνει κάθε Λαρισαίος πολίτης  είναι τελείως  διαφορετική.

Η παράταξη της πλειοψηφίας είναι δέσμια του  ευκαιριακού τρόπου συγκρότησής της προεκλογικά. Τότε που η μεγάλη δημοτική παράταξη « Λαρισαίων Πόλις» υποτάχτηκε στη μικρή παράταξη του ενός δημοτικού συμβούλου που προέρχονταν από το ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να εκμεταλλευτούν εκλογικά το ρεύμα που δημιούργησε ο λαϊκίστικος αντιμνημονιακός λόγος του κόμματος τότε της αντιπολίτευσης. Αυτή η λογική φυσικά δεν είχε κάποια  σχέση με τις ανάγκες της Λάρισας και των ανθρώπων της , ούτε συνάδει με μια σύγχρονη αυτοδιοικητική αρχή. Αυτή η ίδια λογική οδήγησε την πλειοψηφία να ευλογεί θέματα όπως αυτό με τον κ. Κατρούγκαλο, να στηρίζει κινήματα όπως το δεν πληρώνω, να εισηγείται ανεδαφικά ψηφίσματα για καταγγελίες συμβάσεων και κρατικοποίησης διοδίων και δρόμων, να παρεμποδίζει την έκδοση ψηφισμάτων για τον Αχελώο  κλπ.

Από την άλλη ενώ ήρθαν με το σύνθημα αλλαγής στο Δήμο υιοθέτησαν απόλυτα  την κατεστημένη λογική στη διοίκηση. Ευλόγησαν πρακτικές και έργα της προηγούμενης κατάστασης και περιόρισαν την αλλαγή μόνο στα πρόσωπα που κάθονται στις καρέκλες της  εξουσίας.

Υλοποιούν το πρόγραμμα των έργων που ξεκίνησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, πολλά από τα οποία  τα αποδέχτηκαν  με αξιοσημείωτη καθυστέρηση. Έτσι χάθηκε χρήσιμος, κρίσιμος χρόνος για την πόλη .

Δεν βελτίωσαν τον προγραμματισμό του Δήμου αφού συνεχίζουν να κάνουν πολλές αναμορφώσεις του προϋπολογισμού και του προγράμματος τεχνικών έργων κατά τη διάρκεια του έτους. Αλλάζουν οι ίδιοι όσα προγραμματίζουν μία και δύο φορές κάθε μήνα και συνεχίζουν την πρακτική των απευθείας αναθέσεων των έργων, κάνοντας ακριβώς το αντίθετο από αυτό που δεσμεύονταν προεκλογικά.

Τα δύο πρώτα χρόνια  θητείας και αυτής της δημοτικής αρχής δείχνουν πως αποτελεί μια πλειοψηφία μικρών προσδοκιών και μέτριας  διαχείρισης.  Μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για την πόλη και τους Λαρισαίους.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ