ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΑΪΑΝΑ ΚΟΧΥΛΑ

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, είχε σήμερα η Ελληνο-Αμερικανίδα δημοσιογράφος-σεφ κ. Νταιάνα Κόχυλα προκειμένου να ενημερώσει για την έναρξη νέας σειράς τηλεοπτικών εκπομπών, που ετοιμάζει σε συνεργασία με το δίκτυο της Αμερικανικής Δημόσιας Τηλεόρασης

(American Broadcasting Television Network) που θα αρχίσει να προβάλλεται στους τηλεοπτικούς δέκτες στις Η.Π.Α. το 2017.

Σκοπός της εκπομπής είναι:

  • η προώθηση της ελληνικής κουζίνας στο αμερικανικό καταναλωτικό κοινό,
  • η διαφήμιση των ελληνικών αγροτοδιατροφικών προϊόντων, όπως φέτα, ελιές, ελαιόλαδο, γραβιέρα Κρήτης, ελληνικά κρασιά, κ.ά.,
  • η προβολή και διάδοση της υψηλής διατροφικής αξίας των γαστρονομικών μας συνηθειών,
  • η διάδοση των παραδοσιακών μεθόδων μαγειρικής της χώρας και
  • η παράλληλη τουριστική προβολή των τόπων στους οποίους θα είναι αφιερωμένο το κάθε επεισόδιο, προσδίδοντας έτσι στην εκπομπή χαρακτήρα όχι μόνο γαστρονομικό, αλλά και τουριστικό και ιδιαίτερα προωθητικό των ελληνικών ποιοτικών εξαγώγιμων προϊόντων.

Σε κάθε ένα τηλεοπτικό επεισόδιο η μαγειρική συνταγή θα προέρχεται από συγκεκριμένη και διαφορετική κάθε φορά περιοχή της Ελλάδας και θα προβάλλει ιδιαίτερα ένα τοπικό προϊόν όπως λάδι, κρασί, τυριά, ελιές, μέλι, ζυμαρικά, φρούτα, αρωματικά, μαστίχα, κρόκο, ούζο, ψάρια, αρτοσκευάσματα, κρεατοσκευάσματα, κομπόστες, γλυκά, χυμούς, κλπ. .

Ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε στην κ. Νταιάνα Κόχυλα ότι η ποιοτική δημιουργία και προβολή της σειράς αυτής των τηλεοπτικών εκπομπών του Δικτύου της Δημόσιας Τηλεόρασης των Ηνωμένων Πολιτειών για την ελληνική γαστρονομία είναι μια εξαιρετική ευκαιρία. Η προβολή αυτή αφ΄ ενός αναδεικνύει το διατροφικό και γαστρονομικό πολιτισμό της Ελλάδας και αφ΄ ετέρου αποτελεί πρόκληση για την καλύτερη επαφή του κοινού στις Ηνωμένες Πολιτείες με τις πρώτες ύλες της μαγειρικής, δηλαδή τα ποιοτικά ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα. Στην κατεύθυνση αυτή εξέφρασε το ενδιαφέρον του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την υλοποίηση του τηλεοπτικού προγράμματος σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας που υλοποιούν τα προωθητικά προγράμματα για τα ποιοτικά προϊόντα μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ