ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

Η κινηματογραφική λέσχη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κιλελέρ, η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας συνεχίζουν τη συνεργασία που αφορά στην επιλογή γαλλικών κινηματογραφικών ταινιών σε μορφή DVD με ελληνικούς υπότιτλους.

Η επισφράγιση της συνέχισης της συνεργασίας έγινε ύστερα από τη συνάντηση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμο Κιλελέρ Αχιλλέα Χατζούλη και της Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσας Βουλγαράκη, παρουσία των μελών της κινηματογραφικής λέσχης.

Οι ταινίες αυτές που ανήκουν στην πρόσφατη αλλά και παλαιότερη κινηματογραφική παραγωγή  είναι ποιοτικές, δημοφιλείς και αντανακλούν τις γαλλικές  κινηματογραφικές τάσεις σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη (ταινία δράσης, ρομαντική κωμωδία, αστυνομική ταινία, κ.λπ).

Η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας παραχωρούν στην Κινηματογραφική Λέσχη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κιλελέρ δωρεάν το σύνολο  των ταινιών ελεύθερες δικαιωμάτων και σε συμφωνία με τους Έλληνες διανομείς.

Στο πλαίσιο αυτό οι προβολές θα γίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.Αυτή η κίνηση θα συμβάλλει στην προώθηση της γαλλικής γλώσσας και κουλτούρας και οι συμμέτοχοι της συνεργασίας ευελπιστούν ότι θα βρει την ανταπόκριση που της αρμόζει.

Σε πρώτη φάση θα προβληθούν οι ταινίες: «Ατελείωτοι Αρραβώνες» σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιερ Ζενέ βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του ΣεμπαστιένΖαπριζό. Πρωταγωνιστούν οι ΟντρέΤοτού, ΓκασπάρΟυλιέλ, ΜαριόνΚοτιγιάρ και Τζόντι Φόστερ, στις 9 Οκτωβρίου και «Χιροσίμα αγάπη μου» σε σκηνοθεσία Αλέν Ρενέ και σενάριο της ΜαργκερίτΝτιράςμε τουςΈμανουέλΡιβά, ΈιτζιΟκάντα, ΜπερνάρΦρεσόν στις 6 Νοεμβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ