ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ;

ΓΡΑΦΕΙ Η Ελένη Αναστασοπούλου, περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Οι Δ/νσεις Εκ/σης δεν «δίνουν» γενικώς κι αορίστως κενά.  Οι  Δ/νσεις  συμπληρώνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου τα κενά της περιοχής τους και κανείς δεν μπορεί να παρέμβει για να τα μηδενίσει.

Όμως το ΥΠΠΕΘ έχει πρόσβαση στα στοιχεία που δηλώνει κάθε Διεύθυνση και δεν χρειάζεται κανέναν ενδιάμεσο για να έχει σαφή εικόνα των πραγματικών αναγκών.

Μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς («έναν ακριβώς μήνα…») προέκυψαν κενά από διαφόρου τύπου άδειες όπως  άνευ αποδοχών, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης  κλπ. Αυτά είναι λειτουργικά κενά και όπως κάθε χρόνο, καλύπτονται από αναπληρωτές.

Κενά τα οποία ακόμη δεν έχουν δημιουργηθεί δεν μπορούν να δοθούν διότι ως γνωστόν λογική και μαντεία δεν συμβαδίζουν. Όσοι αναρωτιούνται(;) γνωρίζουν, αλλά και αν δεν γνωρίζουν διαθέτουν λογική και καταλαβαίνουν. Στη διάρκεια του σχολικού έτους προκύπτουν συνεχώς  λειτουργικά κενά. Ακόμη και ένα μήνα πριν τελειώσει το σχ. έτος. Υπάρχει λογική, λοιπόν, να αναρωτιούνται(!) γιατί δεν δόθηκαν κενά τον Σεπτέμβριο, κατά τη Β φάση των αποσπάσεων,  τα οποία όμως πιθανόν να εμφανιστούν τον Απρίλιο;

Όσο για τις μεταθέσεις, για όποιον δεν γνωρίζει, τα στοιχεία κατατίθενται απευθείας στο Υπουργείο Παιδείας κι αυτό τις πραγματοποιεί. Υπάρχει λογική όμως, όταν οι εκπαιδευτικοί είναι περισσότεροι απ’ ότι  οι οργανικές θέσεις- εξαιτίας των συγχωνεύσεων που είχαν πραγματοποιήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εξαιτίας του αριθμού των παιδιών που μειώνονται- να ζητάει κανείς κι άλλους  εκπαιδευτικούς; Σε ποιες θέσεις; Στα κλειστά σχολεία;

Τέλος οι αποσπάσεις ως γνωστόν, για όσους αναρωτιούνται(!) καλύπτουν λειτουργικά κενά σε θέσεις στελεχών, Δ/ντες, Υποδ/ντες, άδειες κλπ.

Είναι φανερό, ότι και βέβαια υπάρχει λογική για όσους δεν έχουν χάσει τη νοητική τους όραση από την προσπάθεια παραπληροφόρησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ