ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΕ

Σε μια ξεχωριστή εποχή εισέρχονται από φέτος στη Λάρισα οι καθιερωμένοι ετήσιοι διαγωνισμοί της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που απευθύνονται στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Η καινοτομία συνίσταται στο ότι από φέτος, με πρωτοβουλία της Διοικούσας Επιτροπής του τοπικού Παραρτήματος, διοργανώνονται μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθητές

που επιθυμούν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς του σχολικού έτους 2016-17.

Η όλη προσπάθεια στηρίζεται στον εθελοντισμό των καθηγητών , δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενεργών μελών της ΕΜΕ, που αφιλοκερδώς από χθες και για τα επόμενα τρία Σάββατα, οργάνωσαν εξειδικευμένα προπαρασκευαστικά μαθήματα για την αρτιότερη προετοιμασία των μαθητών Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’Λυκείου που εξέφρασαν σχετικό ενδιαφέρον. Στηρίζεται επίσης στην αγάπη και το ενδιαφέρον για τα Μαθηματικά πολλών μαθητών του Νομού, που συμμετέχουν με διάθεση για βελτίωση των μαθηματικών τους γνώσεων, διεύρυνση των μαθηματικών οριζόντων σε νέα γνωστικά πεδία, εμβάθυνση και ενίσχυση σε ερευνητικά θέματα και αισιοδοξία για διακρίσεις στους διαγωνισμούς.

102 μαθητές συμμετείχαν χθες στα πρώτα μαθήματα που έγιναν στο 1ο Γυμνάσιο, αριθμός αισθητά μεγαλύτερος από τους αρχικούς σχεδιασμούς της ΕΜΕ, και πολύ υψηλός σε σχέση με ανάλογες πρωτοβουλίες σε άλλες πόλεις της χώρας. Στους μαθητές δόθηκε δωρεάν οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό για την υποστήριξη της προετοιμασίας τους, ενόψει του διαγωνισμού «Θαλής» που θα διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΜΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα συναδέλφους και μαθητές για τη συμμετοχή τους στην πρωτόγνωρη αυτή μαθησιακή διαδικασία , το Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννη Καψάλη, καθώς  και το διευθυντή του 1ου Γυμνασίου κ. Αλέξη Καλέση για την ευγενική φιλοξενία και τη γενικότερη υποστήριξή τους   στις δράσεις του Παραρτήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ