ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ  ΠΥΣΔΕ  ΛΑΡΙΣΑΣ

Των αιρετών μελών της Αγωνιστικής Παρέμβασης – Συνεργαζόμενοι Δημήτρη Κοντελέ τακτικού μέλους και Παναγιώτη Ρεμπάπη πρώην τακτικού μέλους

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να ενημερώσουμε  τον κλάδο για τη στάση μας τα δύο χρόνια που διατελέσαμε  αιρετά μέλη στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας. Στάση που κατά την γνώμη μας ήταν πλήρως εναρμονισμένη με την διακήρυξη των δώδεκα σημείων που καταθέσαμε στις προηγούμενες εκλογές αιρετών.

Όπως είχαμε δεσμευτεί την πρώτη χρονιά της παρουσίας μας στο ΠΥΣΔΕ παραδώσαμε στο σωματείο, πριν τις οργανικές τοποθετήσεις του Ιουνίου, τους πίνακες Α΄ κενών και πλεονασμάτων που παραλάβαμε από τα σχολεία ώστε να γίνει έλεγχος από το σωματείο και να αποφευχθούν φαινόμενα απόκρυψης κενών ή πιθανά λάθη κατά την σύνταξη των πινάκων από τους διευθυντές των σχολείων. Θυμίζουμε ότι για πάρα πολλά χρόνια οι πίνακες αυτοί ήταν στα χέρια των αιρετών χωρίς ποτέ να παραδοθούν στο σωματείο και γενικά στους συναδέλφους , αποτελώντας «κρυφή» ατζέντα των αιρετών στα πελατειακά παιχνίδια τους.

Στην συνέχεια στις τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά τον περσινό Σεπτέμβρη αλλά και φέτος καταθέσαμε  ολοκληρωμένη πρόταση για την διαδικασία των τοποθετήσεων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο και ζητήσαμε από τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ να τοποθετηθούν. Θυμίζουμε τι ακριβώς ζητήσαμε και πέρσι αλλά και φέτος να γίνει ως προς την διαδικασία.

Α) Ενιαίος τρόπος τοποθέτησης για όλους τους συναδέλφους με άξονα τα μόρια και τις ομάδες σχολείων, καθώς και συγκεκριμένο παράδειγμα για να γίνει κατανοητή η διαδικασία από τους συναδέλφους.

Β) Επειδή παρατηρούνταν το φαινόμενο για διάφορους λόγους να εμφανίζονται κενά σε διάφορες ειδικότητες μετά τις τοποθετήσεις των συναδέλφων και έτσι να παραβιάζεται η σειρά τοποθέτησης ζητήσαμε και πέρσι και φέτος να γίνουν δύο φάσεις τοποθετήσεων όπου στην δεύτερη φάση θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι συνάδελφοι άσχετα αν τοποθετήθηκαν στην πρώτη φάση.

Συνάδελφοι στα παραπάνω την περσινή χρονιά συναντήσαμε την άρνηση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ και κυρίως του αιρετού της ΔAΚΕ με αποκορύφωμα τη δήλωσή του ότι αυτά που καταθέσαμε είναι μανιφέστο!!!! Δεν έγινε λοιπόν δεκτή η πρότασή μας με αποτέλεσμα να έχουμε πέρυσι τοποθετήσεις με διαφορετικά κριτήρια όπως καταγγείλαμε στον κλάδο. Δηλαδή ενώ γινόταν οι τοποθετήσεις με βάση τα μόρια και τις ομάδες σχολείων, ξαφνικά  και προς το τέλος της διαδικασίας τοποθετήσεων, σε ένσταση συναδέλφου, η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ άλλαξε τα κριτήρια  που μέχρι τότε τοποθετούσε, και δικαίωσε τον συνάδελφο τοποθετώντας τον με βάση το Δήμο και όχι τις ομάδες σχολείων!! Το τραγελαφικό σε αυτή την περίπτωση είναι πως ο αιρετός της ΔΑΚΕ προχώρησε σε σειρά απίστευτων δηλώσεων και ενεργειών στα πλαίσια του ΠΥΣΔΕ. Είναι ίσως ο μοναδικός αιρετός στη χώρα που ψήφισε σε ενστάσεις συναδέλφων  που διεκδικούσαν την ίδια θέση υπέρ και των δύο…αφού βέβαια διασφάλισε ότι δεν θα ανατρέπονταν το αποτέλεσμα της  πρώτης ψηφοφορίας!!!. Τα πρακτικά στη διάθεση του κλάδου.

Για το ενιαίο των δύο φάσεων ο αιρετός της ΔΑΚΕ διαφώνησε σθεναρά πέρυσι για να έρθει φέτος να συμφωνήσει μιας και το ζήτησε και η ΕΛΜΕ με παραστασή της. Άραγε από τι πείστηκε ο συνάδελφος; Μήπως από την  εσωτερική «ζύμωση» στη ΔΑΚΕ; Κάλιο αργά παρά ποτέ λέμε εμείς.

 

Φέτος στην συζήτηση για τα κριτήρια  και την διαδικασία των τοποθετήσεων είχαμε την διαφωνία από  τον αιρετό της ΔΑΚΕ που δήλωσε πως οι τοποθετήσεις έπρεπε να γίνουν με βάση το δήμο και όχι τις ομάδες σχολείων. Μόνο που δεν μας απάντησε γιατί επί 12 χρόνια συμφωνούσε στο ακριβώς αντίθετο; Όπως επίσης  δεν μας απάντησε πως θα εφαρμόζονταν  η πρόταση του π.χ στο νησί της Λέσβου όπου είναι ένας Δήμος. Ο υπεράριθμος από το Σίγρι θα συμπληρώνει το ωράριό του στο Πλωμάρι 2,5 + 2,5 ώρες δρόμο;  Ενημερώνουμε τον κλάδο πως και η Ομοσπονδία συμφωνεί με τις ομάδες σχολείων, γιατί έτσι προστατεύεται  ο συνάδελφος , και ότι όλα τα ΠΥΣΔΕ στην Ελλάδα τοποθετούν με αυτό τον τρόπο. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αφήσαμε συνάδελφοι για το τέλος το ζήτημα της δημοσιοποίησης των μορίων και των προτιμήσεων των συναδέλφων πριν την διαδικασία τοποθετήσεων γιατί πραγματικά τον τελευταίο καιρό σε κάποιους ταιριάζει το ρητό : “Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται”.

Είναι γνωστό σε όλο τον κλάδο ακόμα και εκτός Λάρισας ότι τα δύο τελευταία χρόνια- και με διαφορετική σύνθεση του Υ.Σ σε ότι αφορά τον πρόεδρο και τα διορισμένα μέλη του- οι εκλεγμένοι αιρετοί  της Αγωνιστικής Παρέμβασης –συνεργαζόμενοι  πήραν την πρωτοβουλία και δημοσιοποίησαν τα μόρια και τις προτιμήσεις των συναδέλφων στις λειτουργικές τοποθετήσεις, έτσι ώστε να γνωρίζουν την σειρά τους για να μπορούν να ελέγχουν την διαδικασία των τοποθετήσεων, και ταυτόχρονα τα κατέθεσαν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ. Αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός κάποιοι προσπαθούν να θολώσουν με κραυγές, ψεύδη και υποτιθέμενες ίντριγκες μιας και δεν έχουν τίποτα άλλο να πουν.

Έχουμε ένα μπαράζ ανακοινώσεων και διαξιφισμών για το ποιος είναι υπέρ αυτής της ενέργειας και οπαδός γενικότερα της διαφάνειας. Εμείς θα καταθέσουμε κάποια ερωτήματα προς τις υπόλοιπες  παρατάξεις για το συγκεκριμένο ζήτημα που νομίζουμε ότι χρήζουν απάντησης και αποκαλύπτουν την γύμνια  των επιχειρημάτων τους .

1) Εφόσον συνάδελφοι της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝΕΚ είστε όπως  λέτε σύμφωνοι με τη δημοσιοποίηση των  μορίων  και  των  προτιμήσεων  γιατί  στους νομούς Τρικάλων , Μαγνησίας , Καρδίτσας που  οι αιρετοί του κλάδου ανήκουν στις παρατάξεις σας  και τα διορισμένα μέλη των ΥΣ  είχαν την έγκριση της περιφερειακής διευθύντριας (διορισμένης από την εκάστοτε κυβέρνηση ) δεν  υπήρξε  καμιά ανάλογη  ενέργεια ; Είδατε καμιά ανάρτηση πινάκων μορίων και προτιμήσεων των συναδέλφων εκεί; Ποιόν νομίζετε ότι θα κοροϊδέψετε ;

2) Στο ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας είναι οι δύο αιρετοί μέλη της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝΕΚ και μάλιστα αρκετά χρόνια τώρα; Είδε κανείς καμιά ενημέρωση για το τι αποφασίζεται εκεί μέσα; Μήπως είδε κανείς μέχρι τώρα τον πίνακα μορίων και προτιμήσεων με τον οποίο τοποθετήθηκαν πέρυσι οι συνάδελφοι για διοικητικό έργο;

Συνάδελφοι – ισσες

Ότι καταφέραμε -αυτά τα μικρά- σαν αιρετοί εκπρόσωποι μέχρι σήμερα ήταν αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης και της στήριξης του κλάδου. Αυτός είναι η δύναμή μας για να ξεπερνάμε απειλές και προκλήσεις. Υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν μέσα και έξω από τα ΥΣ. Εμείς θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε το «ανέφικτο» για να έχουμε νίκες αφήνοντας τη διαπραγμάτευση για το «εφικτό» στους ειδικούς ή παλιούς και νέους κυβερνητικούς συνοδοιπόρους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ