Ο BOB DYLAN ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ

Πέρασε μια εβδομάδα από τη στιγμή που η Σουηδική Ακαδημία αποφάσισε να απονείμει στον Bob Dylan το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, πυροδοτώντας συζητήσεις για το αν το άξιζε και για τη μεταβαλλόμενη φύση του βραβείου. Αλλά το μόνο πρόσωπο που δεν φαινόταν να έδειχνε ενδιαφέρον για το θέμα ήταν ο ίδιος ο δικαιούχος.

Νωρίτερα μάλιστα αυτή την εβδομάδα, η Σουηδική Ακαδημία ουσιαστικά εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια να έρθει σε επαφή με τον Dylan αφού δεν επέστρεψε τις κλήσεις τους, και ο μουσικός δεν είχε ακόμη δημοσίως αναφερθεί στη νίκη του. Μέχρι σήμερα.

Μερικοί παρατηρητικοί πρόσεξαν οτι στην ιστοσελίδα του Dylan, όπου προωθείται το βιβλίο του με τίτλο: The Lyrics: 1961-2012 αναφέρεται – σαν κράχτης – η φράση: “ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ.”

431Αλλά αυτή η πολύ σύντομη αναφορά στο Νόμπελ Λογοτεχνίας έχει πλέον εξαφανιστεί από τη σελίδα του, και όπως επισημαίνει η Guardian, η μοναδική, μέχρι στιγμής, δημόσια αναγνώριση από τον Dylan ότι έχει κερδίσει το νόμπελ λογοτεχνίας, έχει αφαιρεθεί από νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Και κανείς βέβαια δεν γνωρίζει αν ο Bob Dylan θα παραστεί στην τελετή απονομής του βραβείου στη Στοκχόλμη στις 10 Δεκεμβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ