«ΠΡΕΜΙΕΡΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (ΦΩΤΟ)

«Πρεμιέρα» από τον Τύρναβο με μαζικό συλλαλητήριο με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα έκαναν σήμερα οι αγρότες, με πρωτοβουλία της ΕΟΑΣΝΛ και Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής.

tyrnagr11Στην κεντρική του ομιλία ο Αστ. Τσικριτσής, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αυτό που μας έκανε να διοργανώσουμε το σημερινό συλλαλητήριο είναι τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά, από την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση και έχει ως στόχο τον αφανισμό μας.

Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις συνέβαλαν μέσω των μνημονίων στο να φτάσουμε σε αυτή τη τραγική κατάσταση που βιώνουμε όλοι εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες σε όλη τη χώρα.

Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ μας οδήγησαν να έχουμε εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας, εξαιτίας του εμπάργκο στη Ρωσία, φτάνοντας και μερικούς παραγωγούς να έχουν αδιάθετα τα προϊόντα τους μέσα στα χωράφια.

tyrnagr12Είναι πολιτική της εξαθλίωσης και αφανισμού της μικρομεσαίας αγροτιάς την οποία εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω των μνημονίων και πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες έδειχναν ότι θέλουν τον αγρότη έξω από το χωράφι», υπογράμμισε ο κ. Τσικριτσής, ο οποίος κατέληξε ως εξής:

«Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ποτέ και από σήμερα και για όλο το προηγούμενο διάστημα θα ενταθεί και θα παρθούν άμεσα αποφάσεις στις 30 Οκτωβρίου στις 12 η ώρα στη Νίκαια όπου θα συμμετέχουν οι εκφραστές του ενωμένου αγροτικού κινήματος με τα 67 μπλόκα σε όλη τη χώρα και η παρουσία μας είναι απαραίτητη. Εκεί θα αποφασίσουμε για το μέλλον του αγώνα μας».

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Τυρνάβου και το Σύλλογο Γυναικών Τυρνάβου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Θανάσης Μπακαΐμης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου, tyrnagr4ο Θανάσης Γκούμας, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελώνα, ο Νίκος Ρεβήσιος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου – Λυγαριάς.

Μετά τη συγκέντρωση, οι αγρότες με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κλείνοντας συμβολικά το δρόμο, στο σημείο της εισόδου του Τυρνάβου από Ελασσόνα προς Λάρισα.

Η Ε.Ο.Α.Σ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Με αφορμή το δυναμικό συλλαλητήριο η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής και κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία Τυρνάβου με δεκάδες αγροτικά μηχανήματα παλεύοντας για την επιβίωση τους.

tyrnagr10Η μαζική και μαχητική συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων αντικατοπτρίζει την όξυνση των προβλημάτων σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και της ΚΑΠ της Ε.Ε και όσες δυνάμεις στηρίζουν αυτό τον δρόμο που οδηγεί στο ξεκλήρισμα μας. Δείχνει πάνω από όλα τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και της μοιρολατρίας, της λογικής «τίποτα δεν γίνεται» και ότι «οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα».

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αξιοποιώντας την πλούσια πείρα τους ξέρουν πολύ καλά πως ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται. Γνωρίζουν πως ότι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυήμερων αγώνων, τίποτε δεν χαρίστηκε. Τα περυσινά μαζικά μπλόκα της αγροτιάς ανάγκασαν την κυβέρνηση να ψηφίσει αφορολόγητο όριο από 8670-9500€ στο εισόδημα και επιπλέον 12000€ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις,  ενώ  ως τότε διατυμπάνιζε ότι θα φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ. Σταμάτησαν τα αγροτοδικεία και οι καταδίκες για τους αγώνες μας.
tyrnagr5Αναγκάστηκε να πάει χρονικά πιο πίσω το χαράτσι των ασφαλιστικών εισφορών, τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια. Βάλαμε φρένο σε νέα ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα που στόχευε να πάρει. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι ξεμπλέξαμε μαζί της, εμμένει στην πολιτική της, ετοιμάζει νέα χαράτσια και επίθεση στο εισόδημα μας  που στόχο έχει το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Είναι όμως στο χέρι μας να αποκρούσουμε αυτή την επίθεση με την οργάνωση και τους αγώνες μας.

Χαιρετίζουμε τα σωματεία, τους συλλόγους γυναικών και συνταξιούχων που συμπαραστάθηκαν και συμμετείχαν στο αγροτικό συλλαλητήριο του Τυρνάβου. Η συμπόρευση και η κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας ώστε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

tyrnagr6Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Λάρισας να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην Νίκαια-Λάρισας. Πανελλαδική σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα Μπλόκα και οι Ομοσπονδίες που έχουν την διάθεση να αντιπαλέψουν την ΚΑΠ της ΕΕ και των κυβερνήσεων, οι αγροκτηνοτρόφοι και αλιείς που συνειδητοποιούν ότι μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα με μαζικούς λαϊκούς αγώνες ανατροπής.

Είναι ένα ενωτικό κάλεσμα συντονισμού από τον Έβρο ως την Κρήτη που θα οδηγήσει σε μαζικούς αγώνες σε όλη την χώρα διεκδικώντας την επιβίωση των οικογενειών μας και ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων την χώρας μας προς όφελος του λαού.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου από τη Νίκαια-Λάρισας στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όσους στηρίζουν αυτές τις πολιτικές και το μνημόνιο που ψηφίστηκε από τους 222 βουλευτές πως δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα με μας και το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες, τους Α.Σ και τις Επιτροπές των Μπλόκων.

Είναι ώρα ευθύνης για τον κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο – να μη λείψει κανείς!»

tyrnagr7

tyrnagr1 tyrnagr2

tyrnagr3

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ