ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΩΝ ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΙ HERBOLZHEIM ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Το Δήμο Κιλελέρ επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ernst Schilling της πόλης Herbolzheimπου βρίσκεται στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης – Βιρτεμβέργης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις γύρω από το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο με το δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο

germ4όσο και με τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ τα ζητήματα που συζητήθηκαν ενδελεχώς ήταν κυρίως η ύδρευση, η επεξεργασία των λυμάτων, η αποκομιδή των σκουπιδιών και η δυνατότητα παραγωγής ενέργειας, η περαιτέρω ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και η σύνδεσή τους με τα δίκτυα τουρισμού, οι ανταλλαγές μαθητών και πολιτιστικών φορέων καθώς και ζητήματα που αφορούσαν στην προώθηση τοπικών προϊόντων στη Γερμανική αγορά.

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από την επίσκεψη του κ. Schilling ο Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι  προτίθενται να αξιοποιήσουν την εμπειρία του γερμανικού Δήμου σε μια σειρά από θέματα. Θεώρησε ιδιαίτερα επιτυχημένη της επίσκεψη και δήλωσε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί με την επίσκεψη κλιμακίου του Δήμου Κιλελέρ στη Γερμανία. Τόνισε τέλος ότι μέσα από την ανταλλαγή απόψεων υπάρχει η δυνατότητα της γεφύρωσης των όποιων διαφορών υπάρχουν ανάμεσα στους λαούς.

germ1Ο Ernst Schillingαφού ευχαρίστησε το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους για την άψογη φιλοξενία που του επιφύλαξαν τόνισε με έμφαση ότι ο Δήμος Κιλελέρ μπορεί σε συνεργασία με τους πολίτες να επιτύχει πολλά σε όλους τους τομείς. Διαβεβαίωσε δε το δήμαρχο ότι η συνεργασία που ξεκίνησε θα συνεχιστεί επ’ ωφελεία και των δύο Δήμων.

Ο Γερμανός δήμαρχος ξεναγήθηκε στον προϊστορικό οικισμό στη θέση Παλαιόσκαλα, που  ήταν κτισμένος πολύ κοντά στην ανατολική όχθη της λίμνης Κάρλας και απλώνεται στις παρυφές των δυτικών κλιτύων του Μαυροβουνίου. Επισκέφθηκε επίσης το μνημείο της εξέγερσης των αγροτών στο Κιλελέρ, το αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, όπου είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις και με το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και την αρχαία Κραννώνα όπου ξεναγήθηκες από την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια.

germ5Επισκέφθηκε επίσης τους ιερούς ναούς του Αγίου Γεωργίου στην ομώνυμη κοινότητα και του Ιωάννου του Προδρόμου στις Νέες Καρυές, τη βιβλιοθήκη Νίκαιας και το λαογραφικό μουσείο των Νέων Καρυών.

Είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε τοπικές παραγωγικές μονάδες όπου ενημερώθηκε για τα προϊόντα της περιοχής, τη μεταποίησή και την εμπορία τους. Τέλος επισκέφθηκε σημαντικά έργα του Δήμου όπως είναι οι δίδυμες δεξαμενές στην περιοχή του Μ. Μοναστηρίου, έργο του έλυσε το πρόβλημα της υδροδότησης της ευρύτερης περιοχής, τον ταμιευτήρα στη Λίμνη Κάρλα και τη ΔΕΥΑ Κιλελέρ.

Να σημειωθεί τέλος ότι γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα παρέθεσε στο κ. Schilling οι σύλλογος Γυναικών Κραννώνα.

germ2

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ