Η ΝΔ «ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ» ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ

Ανακοίνωση της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για απίστευτη η πολιτική υποκρισία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οποία έκανε λόγο για «πάγωμα» των δημοσίων έργων και μετά από απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) καταγγέλλουμε δημόσια ότι:

Η πολιτική  υποκρισία της ΝΔ δεν έχει όριο! Με τη σημερινή ανακοίνωση για «δήθεν πάγωμα» των δημοσίων έργων διαψεύδουν και τον εαυτό τους. Ξέχασαν φαίνεται ότι είναι οι ίδιοι μαζί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ και το ΣΥΡΙΖΑ που υπερψήφισαν επί της αρχής τον περασμένο Αύγουστο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το Νόμο 4412/2016 για τις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών. Τον ίδιο Νόμο που σήμερα κατηγορούν. Φάσκουν και αντιφάσκουν οι αυτόκλητοι «σωτήρες» της χώρας, που ελαφρά τη καρδία αξιοποιούσαν για δεκαετίες τον τομέα των δημοσίων έργων ως φέουδο μικροκομματικών εξυπηρετήσεων!

Συνεπώς, μπορούμε να ερμηνεύσουμε αυτό το όψιμο ενδιαφέρον τους, και την επιλεκτική αμνησία, ως κραυγή αγωνίας για την πελατεία των «υμετέρων» δημάρχων και  Περιφερειαρχών του παλαιοκομματισμού. Ας το πούμε καθαρά για να καταλάβει ο Ελληνικός λαός ποιο είναι το επίδικο στη στάση της ΝΔ. Η αξιωματική αντιπολίτευση υπεραμύνεται του δικτύου των απευθείας αναθέσεων και των πρόχειρων διαγωνισμών σε κάθε τοπική κοινωνία, των μεγαλοεργολάβων  που επί χρόνια είχαν συνηθίσει σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς, απευθείας αναθέσεις, κατατμήσεις δημοσίων έργων, κάνοντας πάρτι για τους ολίγους και εκλεκτούς, με τα χρήματα του Δημοσίου, δηλαδή την περιουσία του Ελληνικού λαού. Αυτά είναι τα συμφέροντα που τρέφουν τη ΝΔ και η υπεράσπισή τους αποτελεί γι’ αυτήν αυτοσκοπό.

Σήμερα, όμως, η χώρα γυρίζει σελίδα, με όρους διαφάνειας, ισονομίας και σεβασμού στο δημόσιο χρήμα. Ο Νόμος 4412/2016  εφαρμόζεται από την πρώτη ημέρα, και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται κανονικά, όσο κι αν αυτό χαλάει τη βολή ορισμένων. Φαίνεται ότι, μετά τον ρόλο του συνηγόρου των καναλαρχών, η ΝΔ αναλαμβάνει επαξίως και το ρόλο του συνηγόρου υμετέρων παλαιοκομματαρχών και των κρατικοδίαιτων εργολάβων που πλούτισαν όλες αυτές τις δεκαετίες στην πλάτη του Ελληνικού λαού.

Σας ευχόμαστε περαστικά. Έτσι είναι το κράτος δικαίου και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος… Θα το συνηθίσετε…!.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ