ΕΟΑΣΝΛ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ!

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απηύθυνε σήμερα από τη Λάρισα και στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου η ΕΟΑΣΝΛ ενόψει της σύσκεψης της Πανελλαδικής Σ.Ε των Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια.

«Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και χωρίς… face control, η σύσκεψη είναι ανοιχτή για όλους», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας, προαναγγέλλοντας έτσι μπαράζ νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Στην εισήγησή του ο κ. Μαρούδας υποστήριξε ότι είναι ένα ενωτικό κάλεσμα που θα οδηγήσει σε μαζικούς αγώνες σε όλη την χώρα διεκδικώντας την επιβίωση των οικογενειών μας και ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων την χώρας μας προς όφελος του λαού.

“Η συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων στην Πανελλαδική σύσκεψη θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ και είναι απόρροια της όξυνσης των προβλημάτων σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και της ΚΑΠ της Ε.Ε και όσες δυνάμεις στηρίζουν αυτό τον δρόμο που οδηγεί στο ξεκλήρισμα μας. Δείχνει πάνω από όλα τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και της μοιρολατρίας, της λογικής «τίποτα δεν γίνεται» και ότι «οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα».

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αξιοποιώντας την πλούσια πείρα τους ξέρουν πολύ πως ότι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυήμερων αγώνων, τίποτε δεν χαρίστηκε. Τα περυσινά μαζικά μπλόκα της αγροτιάς ανάγκασαν την κυβέρνηση να ψηφίσει αφορολόγητο όριο από 8670-9500€ στο εισόδημα και επιπλέον 12000€ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις,  ενώ  ως τότε διατυμπάνιζε ότι θα φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ. Σταμάτησαν τα αγροτοδικεία και οι καταδίκες για τους αγώνες μας. Αναγκάστηκε να πάει χρονικά πιο πίσω το χαράτσι των ασφαλιστικών εισφορών, τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια. Βάλαμε φρένο σε νέα ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα που στόχευε να πάρει. Είναι στο χέρι μας να αποκρούσουμε την νέα επίθεση με την οργάνωση και τους αγώνες μας”, σημείωσε ο κ. Μαρούδας.

Στη συνέχεια ανέφερε τα εξής:

“Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου από τη Νίκαια-Λάρισας στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όσους στηρίζουν αυτές τις πολιτικές και το μνημόνιο που ψηφίστηκε από τους 222 βουλευτές πως δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα με μας και το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες, τους Α.Σ και τις Επιτροπές των Μπλόκων.

Καλούμε επίσης τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας στις 7 το βράδυ από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, σωματεία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων και νεολαίας από την Θεσσαλία. Δίνουμε μάχη για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η κοινή δράση και η συμμαχία μας δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, ανοίγει τον δρόμο για ανατροπή των αντιλαικών πολιτικών”.

Τα στελέχη της ΕΟΑΣΛ επεσήμαναν ακόμη ότι μετά την πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας η ΕΟΑΣΝΛ με περιοδείες και συσκέψεις θα ενημερώσει τους Α.Σ και τους αγρότες για τις αποφάσεις, τα αιτήματα αλλά και θα οργανώσουμε αγωνιστικές παρεμβάσεις:

Σε ΕΛΓΑ διεκδικώντας αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους αλλά και αλλαγή κανονισμού διεκδικώντας ΕΛΓΑ κρατικό φορέα με επαρκή χρηματοδότηση και κάλυψη όλων των ζημιογόνων αιτιών και αποζημίωση στο 100% των ζημιών.

Σε ΟΠΕΚΕΠΕ διεκδικώντας την εξόφληση των αγροτών και κτηνοτρόφων από επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, προγράμματα, επιστροφή φόρου στα καύσιμα.

Στις Τράπεζες ενάντια στην παρακράτηση των χρημάτων και κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών διεκδικώντας να υπάρχει ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των αγροτών.

Τέλος προανήγγειλαν επαρχιακές συγκεντρώσεις με αγροτικά μηχανήματα διεκδικώντας κάλυψη των απωλειών από το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές-εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα και συντονισμό σε Πανθεσσαλικό και Πανελλαδικό επίπεδο ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση από την πίεση των αγώνων να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ