Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ:  Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Με  αφορμή την συνδιάσκεψη για τη Δια Βίου Μάθηση, στο πλαίσιο της δράσης “Η πόλη που μαθαίνει”, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα,  η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο Δήμος Λαρισαίων διοργάνωσε στις 15- 16 Οκτωβρίου στη Λάρισα συνδιάσκεψη για τη Δια Βίου Μάθηση, στα πλαίσια της δράσης “Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ”, σε συνεργασία με την ιδιωτική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενήλικων”.

Το δημοτικό συμβούλιο με τις υπ’αριθμ 486,499,558/2016  αποφάσεις του , αποφάσισε την κάλυψη ΟΛΩΝ  των εξόδων για την παραπάνω συνδιάσκεψη με το ποσό των 10.000 € και συνεπώς ελεύθερη είσοδο – εγγραφή , για όλους τους Λαρισαίους  που θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν. Δεν αποφάσισε δηλαδή οποιαδήποτε πληρωμή εκ μέρους των συμμετεχόντων για την είσοδο ή εγγραφή τους στην συνδιάσκεψη.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε  όμως ο Δήμος καλούσε τους πολίτες να κάνουν προεγγραφή για το συνέδριο καταβάλλοντας το ποσό των 10 €!

Η δημοτική μας παράταξη υπέβαλε ερώτηση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δεληγιάννη, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 25/10/2016.  Ρωτήσαμε δηλαδή: α) γιατί πλήρωσαν οι Λαρισαίοι που συμμετείχαν ενώ δεν υπήρχε ανάλογη απόφαση του ΔΣ;

Β) ποιος συγκέντρωσε τα χρήματα και σε ποιο ταμείο κατατέθηκαν τα χρήματά ;

Ο κ. Δεληγιάννης παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε απόφαση ΔΣ για την επιβολή του τέλους και μας ενημέρωσε ότι τα λεφτά τα εισέπραξε ο Δήμος και τα κατέθεσε στο ταμείο της ιδιωτικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με επωνυμία <<Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενήλικων> ! το ποσό ήταν ύψους 2000 € περίπου, από όπου πληρώσανε 200 ευρώ μια καθαρίστρια για τον καθαρισμό του χώρου και με τα υπόλοιπα δημιουργήσανε ένα ταμείο για ανάγκες που θα προκύψουν στο μέλλον ! Επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το ποσό είναι αστείο για να το συζητάμε !

Ο Δήμος δηλαδή πήρε τα λεφτά από τους Λαρισαίους, τα κατέθεσε σε ιδιωτικό λογαριασμό, με το σκεπτικό να έχει ένα “παράλληλο” ταμείο για μελλοντικά έξοδα !Και αναρωτιόμαστε  ?

Ο δήμος μπορεί να ελέγχει και να έχει πρόσβαση σε λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας ?

Είναι νόμιμες , για ένα δήμο ,  τέτοιες διαδικασίες ; Είναι νόμιμο και ηθικό σε ένα συνέδριο  ο Δήμος   να καλύπτει  όλα τα έξοδα για να έχει έσοδα μια ιδιωτική εταιρεία ; Βεβαίως γνωρίζουμε την μακροχρόνια σχέση του κ. Δεληγιάννη με τον πρόεδρο της “Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων” , καθώς τυγχάνει να είναι ο καθηγητής του στο διδακτορικό που εκπονεί αυτή την περίοδο και από τον οποίο βεβαίως εξαρτάται και η έκβαση του. Όμως άλλο οι προσωπικές σχέσεις και άλλο η οικονομική διαχείριση ενός δήμου .

Με αρμοδιότητα σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, θα περιμέναμε από τον κ. Δεληγιάννη αντί για χρήματα, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, να φέρναν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο   .

Σε κάθε περίπτωση ως δημοτική παράταξη , απαιτούμε την επιστροφή στην νομιμότητα και απαιτούμε τα χρήματα αυτά να επιστραφούν στους πολίτες της Λάρισας με τη μορφή δωρεάς σε κάποιο φορέα με κοινωνική προσφορά όπως ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών ατόμων Ν. Λάρισας ή στο Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες  ο “Αριστευς” στη Γιάννουλη.

Εμείς δεν συμφωνούμε με πρακτικές “τύπου Πολάκη” ο οποίος είχεδηλώσει ότι διατηρούσε ως Δήμαρχος δυο ταμεία , ένα άσπρο και ένα μαύρο ! Ο Δήμος συμφωνεί;”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ