ΠΟΛΩΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Σε εξέλιξη πρόγραμμα εκπαιδευτικού τουρισμού στα παράλια

Το Δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο επισκέφθηκε χτες την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Henrik Kiepura της πόλης Ktobuck της Πολωνίας μαζί με τον κ.Γιώργο Πολύζο και Πολωνική αντιπροσωπεία του προγράμματος εκπαιδευτικού τουρισμού που λαμβάνει χώρα στα παράλια του Δήμου Τεμπών.
temph2Όπως είναι γνωστό ο κ. Πολύζος που δραστηριοποιείται τουριστικά στην παραλία των Μεσαγγάλων έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα εκπαιδευτικού τουρισμού. Έτσι ,νέοι 16-18 ετών από την Πολωνία, μαθητές τεχνικών Λυκείων επισκέπτονται την περιοχή προκειμένου να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής μας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο και θα διαρκέσει μέχρι και το Νοέμβρη. Αυτούς τους μήνες περισσότεροι από 700 μαθητές και συνοδοί τους επισκέφθηκαν την περιοχή, παίρνοντας επιπλέον μια γεύση του τόπου από ιστορική, αρχαιολογική και γεωγραφική άποψη.

Οι δύο Δήμαρχοι σε φιλικό περιβάλλον συζητήσανε  για το πρόγραμμα που διενεργείται με επιτυχία καθώς και για τις προοπτικές συνεργασίας των Δήμων και των περιοχών που εκπροσωπεί ο καθένας τους στο μέλλον. Ο κ. Κολλάτος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την επίσκεψη των παιδιών στο Δήμο Τεμπών, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της περιοχής του Δήμου Τεμπών από κάθε άποψη. Τόσο ο Δήμαρχος Τεμπών όσο και ο Πολωνός Δήμαρχος και η κ. εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν και στο μέλλον στον τομέα του τουρισμού, συνεχίζοντας τέτοιου είδους προγράμματα με στόχο την ανάδειξη των περιοχών τους σε σημεία υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον συζήτησαν και για άλλες δράσεις τις οποίες οι δύο Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν όπως συνεργασίες στον τομέα της προώθησης αγροτικών προϊόντων με την επαφή ομάδων επιχειρηματιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ