ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΣΤΟΝ Δ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Λάρισας, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας» Παπαποστόλου Δημήτρη, που δικάζεται τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, σε εξ αναβολής δίκη, και στον οποίο ασκείται ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση σε υπόθεση που συνέβη το 2011.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να στοχοποιείται συνδικαλιστικό στέλεχος και να διώκεται, επειδή άσκησε τα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος των εργαζομένων. Υποχρέωση των εκλεγμένων αντιπροσώπων των συνδικάτων είναι να υπερασπίζονται τυχόν αυθαιρεσίες και να προασπίζονται τα δικαιώματα των συναδέλφων τους. Προσπάθειες τρομοκράτησης με παραπομπές στα δικαστήρια και με την ποινικοποίηση των αγώνων έχουν πέσει και θα πέφτουν στο κενό, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές.

Αναγκαζόμαστε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο Παπαποστόλου με ξεχωριστή ανακοίνωση, γιατί διαφωνήσαμε με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ, μιας και οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν έκαναν καμιά προσπάθεια ώστε να βγει συναινετικά μία ανακοίνωση. Φαίνεται ότι η «ψηφοθηρική ασάφεια» βολεύει τις τρεις παρατάξεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ, ΔΑΚΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΠΕΚ και γι αυτό έχει τις υπογραφές τους.

Διαφωνήσαμε με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ για τους παρακάτω λόγους:

Δεν υπήρχε καμιά αναφορά στο χρόνο τέλεσης των γεγονότων με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση ώστε κάποιος που δεν γνωρίζει την υπόθεση να πιστεύει πως είναι πρόσφατο γεγονός.

Όταν αναφέρονται σε δίωξη από στέλεχος της εκπαίδευσης, πρέπει τουλάχιστον να περιγράφουν τη θέση του στελέχους και τη χρονική στιγμή, ώστε να μην αφήνουν να πλανώνται στον αέρα κατηγορίες για όλους όσοι άσκησαν ή ασκούν διοίκηση συλλήβδην. Και αυτό δεν έχει σχέση με το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με επιλογές της διοίκησης αλλά αφορά μόνο το δημοκρατικό ήθος του καθενός και μέσα από τον καθένα το δημοκρατικό ήθος όλου του σωματείου.

Επειδή οι εργαζόμενοι έχουν βιώσει στο παρελθόν πολιτικές διώξεις, ένα συνδικάτο δε μπορεί να μιλά έστω και «πλαγίως» για πολιτικές διώξεις χωρίς να τις κατονομάζει πλήρως, από πού προέρχονται και πώς στοιχειοθετούνται.

Θέλουμε να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους ότι, παρά τις αντιρρήσεις μας για το χειρισμό της υπόθεσης από τις άλλες παρατάξεις, είμαστε αρωγοί στο συνάδελφο και θα είμαστε αρωγοί πάντα σε οποιονδήποτε εργαζόμενο πλήττεται από την πολιτική και τις πράξεις της κάθε φορά διοίκησης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ