ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ

Στο πλαίσιο της προβολής του προϊόντος και της ανάδειξης των θρεπτικών συστατικών του ο Δήμος Τεμπών για 12η χρονιά φέτος διοργανώνει τη 12η γιορτή ακτινιδίου, με δεδομένο ότι η παραγωγή ακτινιδίου σε όλο το Δέλτα Πηνειού ανέρχεται σε 8.000 με 10.000 τόνους το χρόνο και πολλά από αυτά εξάγονται και στο εξωτερικό. 

aktini3Χθες το βράδυ πρώτη ημέρα της εορτής  πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα για τους αγρότες με αξιόλογους και διακεκριμένους επιστήμονες , στο κοινοτικό κατάστημα Αιγάνης : “Ασθένειες ακτινιδιάς”. Ευάγγελος Βέλλιος. Επίκουρος Καθηγητής Φυτοπαθολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

“Ολοκληρωμένη Διαχείριση – Διακίνηση ακτινιδίου”. Δρ. Δημήτριος Σταυρίδης. Προϊστάμενος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση -ημερίδα  παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος όπου απεύθυνε και χαιρετισμό καθώς και ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αιγάνης κ.Κώστας Ζαφείρης .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι κ.Αχιλλέας Διψάνας ,Κώστας Νταφούλης ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Βασίλης Ζάχος ,Ευθύμιος Μπουζέκης ,ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας ,οι πρόεδροι αγροτικών συνεταιρισμών Πυργετού -Αιγάνης,πρόεδροι συλλόγων και φορέων ,καθως και πολλοί παραγωγοί ακτινιδιου της περιοχής .

Σήμερα 2η ημέρα της γιορτής το πρόγραμμα  έχει ως εξής

30-10-2016: 11:00 π. μ. Έναρξη εκδήλωσης με χαιρετισμό του Δημάρχου Τεμπών κ. Κολλάτο Κων. .

11:10 π.μ. Χαιρετισμό του προέδρου του Αγροτικού Συν/σμου Πυργετού.

11:20 π.μ. Χαιρετισμό του πρόεδρου του Αγροτικού Συν/σμου Αιγάνης.

11:30 π.μ. Χαιρετισμοί επισήμων . Ομιλία για το ακτινίδιο”. Δρ. Δημήτριος Σταυρίδης. Προϊστάμενος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας.

11:40 π.μ.: Παραδοσιακοί Χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού.

Διοργάνωση :

Δήμος Τεμπών-ΔΟΠΑΠΕΠΤ -Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε Λάρισας .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ