ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στη δημιουργία πανθεσσαλικού συντονιστικού οργάνου, το οποίο θα προχωρήσει σε μια πρώτη καταγραφή των προβλημάτων στον πολύπαθο χώρο της Υγείας με παράλληλη δρομολόγηση δυναμικών κινητοποιήσεων, προχωρούν συνδικαλιστικοί φορείς του χώρου της Υγείας, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα σχετική σύσκεψη στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

«Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας καθώς μετά την τελευταία εξέλιξη με τα περιστατικά της Λαμίας αλλά και της Καρδίτσας να μην είναι σε θέση να αντιμετωπισθούν στα εκεί νοσοκομεία καταλήγοντας στο ήδη επιβαρυμένο ΓΝΛ, η ήδη τραγική κατάσταση έφτασε στο μη περαιτέρω», τόνισε σε δηλώσεις του ο Λάμπρος Καραγεώργος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ.

Περιγράφοντας απίστευτες καταστάσεις σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, με τους γιατρούς να παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2015, με τις οφειλές για τον καθένα να ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ, ο κ. Καραγεώργος ασκώντας δριμεία κριτική στη στάση της 5ης ΥΠΕ τόνισε χαρακτηριστικά πως «η διοίκηση προτείνει δικαστήρια για να ξεμπερδέψουμε μετά από 10 χρόνια»!!

Κρούοντας για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου ο Λ. Καραγεώργος έδωσε την εικόνα μιας τραγικής κατάστασης με ελλείψεις σε αντιδραστήρια και φάρμακα, παρωχημένο ή σε αχρηστία τεχνολογικό εξοπλισμό, ελλείψεις σε προσωπικό και σειρά προβλημάτων που αφορούν στο ΕΚΑΒ, παρά τις περίφημες «βάσεις» που εγκαινιάσθηκαν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Η Καρδιολογική έκλεισε 12 μήνες χωρίς δυνατότητα για τεστ κοπώσεως, την ώρα που στο νοσοκομείο 1 μόλις νοσηλευτής αντιστοιχεί σε 40-50 ασθενείς», κατέληξε το μέλος της ΟΕΝΓΕ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι και των 6 ενώσεων γιατρών της Θεσσαλίας, των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και των εργαζομένων στα αντίστοιχα νοσοκομεία της περιφέρειας, ενώ το πρόγραμμα δράσης του Συντονιστικού οργάνου αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ