ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΑΠΟ ΤΗ “ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ”

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τεμπών η αντιπολίτευση του δήμου «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» , κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του ΕΛ.Γ.Α., το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛ.Γ.Α.

O δήμος Τεμπών είναι ένας κατεξοχήν αγροκτηνοτροφικός δήμος με δυναμικές καλλιέργειες εκτεθειμένες σε ακραία καιρικά φαινόμενα και χιλιάδες ζώα  εκτεθειμένα σε θανατηφόρες  ασθένειες. Με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταστρέφετε ολοσχερώς η γεωργική παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο. Η σχέση των αγροκτηνοτρόφων με τους εργαζομένους – εκτιμητές του ΕΛ.Γ.Α. είναι άρρηκτα συνδεδεμένη . Για το λόγο αυτό και όχι μόνο η αλληλεγγύη μας, ως δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τεμπών, απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων του ΕΛ.Γ.Α. είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Απαιτούμε από  την Κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, να δώσουν λύση σ΄ ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, που αφορά τη μη καταβολή των εξόδων μετακίνησης  των υπαλλήλων-εκτιμητών του ΕΛΓΑ, προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται στα χωριά για να κάνουν τις εκτιμήσεις για ζημιές που έχουν υποστεί καλλιέργειες ή κοπάδια ζώων, με αποτέλεσμα η μετακίνησής τους να γίνεται πλέον απαγορευτική με ότι επιπτώσεις έχει αυτό στους αγροτοκτηνοτρόφους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να εξαιρέσει τον ΕΛ.Γ.Α. από τις διατάξεις του μνημονιακού νόμου 4336/2015, που αφορά στις μετακινήσεις εντός και εκτός έδρας, ώστε να προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες των εκτιμήσεων σε ζημιές που παθαίνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον ΕΛ.Γ.Α. και ταυτόχρονα τασσόμεθα υπέρ ενός δημόσιου ΕΛ.Γ.Α., με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει έγκαιρα και δίκαια όλα τα ζημιογόνα φυσικά αίτια και τις νόσους, για ζημιές στην φυτική και ζωική παραγωγή αλλά και στο κεφάλαιο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ