ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΒΕΡΩΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ενόψει της αρχής του νέου κύκλου σπουδών. Πανθομολογούμενο είναι ότι η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην ιστορία της γεωργικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, όπως αποτελεί και ένα πανέμορφο νεοκλασικό συγκρότημα 44 κτιρίων,

περιβαλλόμενο από ένα πευκόφυτο άλσος.

Στη συζήτηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης με τη Διευθύντρια κ. Μαρία Κλεισιάρη και τα στελέχη της Σχολής κ. Τσουλούφα Νικόλαο, υπεύθυνο γεωργικών μηχανημάτων και κ. Παπαστεργίου Νικόλαο, υπεύθυνο του τμήματος ζωοτεχνίας, αναδείχθηκαν χρόνια αλλά και τρέχοντα ζητήματα και υπήρξαν κοινές διαπιστώσεις.

Το γεγονός ότι χαρακτηρίστηκε ως έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο, με ιδιαίτερα μορφολογικά κα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά αλλά και η μέχρι τώρα προσφορά της Σχολής καθώς και η χρησιμότητά της που απορρέει από τη λειτουργία της ως παρέχουσα εκπαίδευση για τεχνίτες αγροτικών μηχανημάτων και ζωοτέχνες, είναι στοιχεία τα οποία μας παροτρύνουν να κινηθούμε προς την κατεύθυνση ανάληψης πρωτοβουλιών, ώστε η Σχολή να μπορεί να λειτουργεί υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και παράλληλα να αναδειχθεί ως συγκρότημα αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τις μνήμες των κατοίκων της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ