Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΙ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Η δημοτική  ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών, αντιδρώντας άμεσα στην εκδοθείσα απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, σχετικά με την πρόσκληση του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 που αφορά την δράση «Αναβάθμιση των υποδομών Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης», συνολικού προϋπολογισμού 6.250.000,00 €,

συναντήθηκε  την περασμένη Τρίτη με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, με σκοπό να ενημερωθεί για την πορεία του έργου «προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας για την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού σχολείου Μακρυχωρίου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών « όπως διεμήνυσε ο κ. Αγοραστός, για το ανωτέρω έργο ήδη υπάρχει πρόοδος στις διαδικασίες, βάσει των ενεργειών από το δήμο Τεμπών και την Περιφέρεια, ενώ δόθηκαν κατευθύνσεις από τον Περιφερειάρχη για την περαιτέρω δρομολόγηση των ενεργειών υλοποίησης του τόσου σημαντικού αυτού έργου».

Στην συνάντηση των δύο πλευρών παρέστησαν ακόμη ο θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Παιδής, και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ενώ συζητήθηκαν και άλλα  θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία του δήμου Τεμπών, όπως:

α) επαναλειτουργία  των διοδίων στα Τέμπη, γεγονός το οποίο βρίσκει αντίθετη την παράταξη «Νέα Δύναμη», όπως επίσης και οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική πρόταση (π.χ. κάρτα δημότη), παρά μόνο η σαφής απόσυρση αυτής της προοπτικής.

β) επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού Ευαγγελισμού, ενός από τους πλέον σύγχρονους τεχνολογικά σιδηροδρομικούς σταθμούς ο οποίος  παραμένει κλειστός επί 8 χρόνια. Σύμφωνα με την «Νέα Δύναμη» «οι λόγοι που παραμένει κλειστός ο Σταθμός, έχουν πλέον εκλείψει, ενώ θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ένα πληθυσμό 8000 κατοίκων (Δ.Ε. Νέσσωνος, Δ. Ε. Γόννων, και  Δ. Ε. Μακρυχωρίου) οι οποίοι στερούνται αυτό το μέσο, αν και διαπερνά κατά μήκος το δήμο Τεμπών».

γ) υλοποίηση του έργου σύνδεσης Πυργετού – Αιγάνης με ασφαλτοστρωμένο δρόμο, έργο το οποίο είναι προς υλοποίηση με χρηματοδότηση της περιφέρειας.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα όπως οι αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών από την πυρκαγιά του Ιουλίου 2016 στην ευρύτερη περιοχή Γόννων. Για δε τα έργα άρδευσης, ο κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης ότι θα υπάρξει πρόσκληση του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και τόνισε ότι «οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες, σε κάθε γωνιά του τόπου μας, αλλά οι πόροι περιορισμένοι.

Γι’ αυτό οφείλουμε όλοι μας να κινηθούμε με ταχύτητα και σοβαρότητα, σε πνεύμα εποικοδομητικής συνεργασίας, προκειμένου να απορροφήσουμε το σύνολο των κονδυλίων του ΠΕΠ Θεσσαλίας κατά τον πλέον αποτελεσματικό και ωφέλιμο -για τους πολίτες- τρόπο και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουμε τους πόρους των τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων, ώστε να μεγιστοποιήσουμε το όφελος από το ΕΣΠΑ για την περιφέρειά μας».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργο Μανώλη «η συζήτηση μεταξύ του κ. Περιφερειάρχη, των παρόντων περιφερειακών συμβούλων και των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών ήταν εποικοδομητική και σαφέστατα κινήθηκε και από τις δύο πλευρές στην κατεύθυνση  ουσιαστικής προσέγγισης των θεμάτων, σύνθεσης απόψεων και ανάληψης πρωτοβουλιών όπου αυτό θεωρήθηκε απαραίτητο.

Από την πλευρά μας παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευση μας προς τους δημότες του δήμου Τεμπών ότι ως αντιπολίτευση θα ενεργούμε πάντα με γνώμονα τις δικές τους ανάγκες και όχι τα όποια μικροπαραταξιακά οφέλη και έτσι θα συνεχίσουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ