ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Προβλήματα σε επαγγελματίες αλλά και εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες πολυκατοικιών προκάλεσε η αιφνιδιαστική διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε γύρω στις 2.30 το μεσημέρι στο κέντρο και τις συνοικίες της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα προέκυψε όταν κατά τη διάρκεια σκαπτικών εργασιών στη Λάρισα και πιθανότατα λόγω απροσεξίας του συνεργείου κόπηκε κεντρικό καλώδιο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ρεύμα επί 2ωρο τουλάχιστο σημαντικό τμήμα του κέντρου, της οδού Φαρσάλων μέχρι και το ύψος του στρατοπέδου «Μπουγά», καθώς και μεγάλο τμήμα της συνοικίας Φιλιππούπολης.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε ήταν το γεγονός πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας αναγκάστηκε να λειτουργήσει με γεννήτρια, δεχόμενη και κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ασανσέρ πολυκατοικιών, ενώ επί 2ωρο δεν λειτουργούσαν βασικές υποδομές της (ασύρματοι, τηλέφωνα κλπ).

«Έμφραγμα» σημειώθηκε και σε καταστήματα, κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, της πόλης, ενώ εκτός λειτουργίας τέθηκαν φωτεινοί σηματοδότες και ΑΤΜ τραπεζών.

Σύμφωνα με την ΠΥΛ τα περιστατικά εγκλωβισμού ήταν ελάχιστα, αφού μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό όλων για την ξαφνική διακοπή ρεύματος η υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε 4 περιπτώσεις.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ