ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου (γάλα-τρόφιμα-ποτά) που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/11/2016 στο ΕΚΛΝ συζήτησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους εργασίας με τις συνεχείς μειώσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα τις συνεχείς απολύσεις στις περισσότερες των επιχειρήσεων, τις παραβιάσεις του ωραρίου και του 5νθημέρου,

την απλήρωτη εργασία. Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι αν και η κρίση επηρέασε λιγότερο τον κλάδο των τροφίμων, η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα είναι ιδία όπως και στους άλλους κλάδους .

Η Γ.Σ. του σωματείου αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 8/12/2016 και στη συγκέντρωση στις 10:30’ η ώρα το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.  Η γ.σ. απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους εποχιακούς και ανέργους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, ξεπερνώντας δυσκολίες,  αναστολές και την τρομοκρατία των εργοδοτών.

Είναι καιρός οι εργαζόμενοι του κλάδου μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας, να περάσουν στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουν ότι έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια. Να μην αποδεχθούμε να ζούμε με τα ψίχουλα!

Η συνέλευση επίσης εξέλεξε αντιπροσώπους  για την πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ  που θα γίνει στην Αθήνα τις 19 και 20 Νοέμβρη 2016.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ