ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εντονη ανησυχία προκαλεί η επίθεση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο κέντρο της Αθήνας, στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή, απέναντι από τη Βουλή λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας. Οι δράστες εκτόξευσαν χειροβομβίδα στο κουβούκλιο του σκοπού της γαλλικής πρεσβείας στη Βασ. Σοφίας.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια καθώς ευτυχώς η σκοπιά ήταν αλεξίσφαιρη. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Πρόκειται για 33 χρονο ειδικό φρουρό ο οποίος είδε τους δράστες και τη χειροβομβίδα που πέταξαν. Ο ίδιος βγήκε να δει τι έχει γίνει και μόλις είδε τη χειροβομβίδα έκλεισε την πόρτα του κουβουκλίου και ακολούθησε η έκρηξη.

Αστυνομικός και αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για δύο άτομα που κινήθηκαν προς την περιοχή των Εξαρχείων και επέβαιναν σε μαύρη μοτοσυκλέτα.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί βρέθηκε Θεμιστοκλέους και Σόλωνος  μοτοσυκλέτα με ξεκλείδωτο τιμόνι και κλεμμένες πινακίδες και εξετάζεται εάν είναι αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αλλά και άντρες Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έφτασαν στο σημείο από όπου συνέλλεξαν θραύσματα της χειροβομβίδας αλλά και μαρτυρίες. Επίσης αναζητείται υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Η κυκλοφορία στη Βασ. Σοφίας και από τη Σέκερη ως την Αμαλίας και από την Ακαδημίας ως την Κανάρη έχει διακοπεί.

Διπλός στόχος; 

Η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για διπλό στόχο, την γαλλική πρεσβεία αλλά και τον αστυνομικό επισημαίνοντας ότι οι δράστες θα μπορούσαν να είχαν πετάξει την  χειροβομβίδα στον περίβολο.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν την επίθεση της Ομάδας Λαικών Αγωνιστών στον ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου του 2015 με ισχυρή έκρηξη βόμβας τονίζοντας ότι πρόκειται για μια από τις πιο ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη χώρα μας.  Κάνουν επίσης αναφορά στην καταζητούμενη Πώλα Ρούπα που πρόσφατα ενεπλάκη σε ληστεία τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας καθώς και στην επίθεση, τον Οκτώβριο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στην είσοδο του σπιτιού της Εισαγγελέας Γεωργίας Τσατάνη. Εχουν ακολουθήσει και πολλά απειλητικά κείμενα. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν επίσης την πρόσφατη επιστολή Γιωτόπουλου στο Εθνος που έκανε λόγο για ασύλληπτο πυρήνα της 17 Νοέμβρη.

Η Σέχτα Επαναστατών είχε εκτοξεύσει χειροβομβίδα σε επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο 2009, ο Επαναστατικός Αγώνας τον Απρίλιο του 2007 στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας και η ΟΠΛΑ τον Οκτώβριο του 2009 στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής όπου είχαν γαζώσει το τμήμα με 100 σφαίρες τραυματίζοντας πέντε αστυνομικούς.

thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ