«ΑΝΟΙΧΤΕΣ» ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΦΗΣΕ Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Κατά πλειοψηφία η ψήφιση του ισολογισμού- απολογισμού του 2015

Ανοιχτό τα ενδεχόμενο μείωσης των δημοτικών τελών άφησε κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ψήφιση του ισολογισμού και ταμειακού απολογισμού του 2015 ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

«Με τα ταμειακά μας αποθέματα στα 18 εκ. ευρώ θεωρούμε πως η κατάσταση επιτρέπει την εξέταση ελάφρυνσης των δημοτών», άφησε «παράθυρο» ο δήμαρχος, περιγράφοντας παράλληλα το γενικότερο κλίμα αστάθειας αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν λόγω των capital controls.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση εστίασε στα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα «τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πολύ καλύτερα για το καλό της πόλης», με τη Ρ. Καραλαριώτου να μην αναγνωρίζει έργο της δημοτικής αρχής προς όφελος των πολιτών.

Ο απολογισμός υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (28 ναι-8 όχι) και με τη θετική ψήφο της παράταξης Νασιώκα, ενώ από την ψηφοφορία απείχε η παράταξη Τζανακούλη και καταψήφισαν οι παρατάξεις Καραλαριώτου, Διαμάντου και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν στο σώμα σε ότι αφορά τη χρήση του 2015 τα έσοδα ανήλθαν σε 88.329.958,83 ευρώ, τα έξοδα σε 70.267.024,56 ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα σε 18.062.934,27 ευρώ.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ