ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Β/βαθμιας Λάρισας

Μετά από παράσταση του ΔΣ της ΕΛΜΕ στον Προϊστάμενο του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης ΔΕ, κ. Ντάμπλια Χρήστο, σας ενημερώνουμε ότι οι σύμβουλοι παιδαγωγικής ευθύνης των σχολείων έχουν λάβει εντολή από την ΠΔΕ στις 31 Οκτώβρη του 2016 να ενημερώσουν τους συλλόγους διδασκόντων ότι το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

προτίθεται να επιμορφώσει τους εκπαιδευτικούς για τις συνθετικές δημιουργικές εργασίες και μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου επιμόρφωσης παγώνει το θέμα. Οι συνάδελφοι, ακόμη κι αυτοί που έχουν ήδη αναλάβει την εποπτεία τέτοιων εργασιών, έπρεπε ήδη από τη 1η Νοέμβρη να είχανε ενημερωθεί από τους υπεύθυνους συμβούλους παιδαγωγικής ευθύνης των σχολείων τους ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουνε τις συνθετικές δημιουργικές εργασίες.

Στην ίδια συνάντηση θέσαμε και το θέμα που αφορά το κενό κοινό τρίωρο. Ζητήσαμε να υπάρχει καλή συνεργασία των σχολικών συμβούλων με τα σχολεία λόγω της πραγματικής δυσκολίας στη διαμόρφωση των προγραμμάτων. Σε κάθε περίπτωση οι σύλλογοι δε πρέπει να δέχονται οδηγίες που δημιουργούν μεγάλες παρενέργειες στον προγραμματισμό του παιδαγωγικού έργου των σχολείων. Αντίθετα, καλούνται να απευθυνθούν  στο σωματείο για να καταδείξουν τις όποιες τυχόν αυταρχικές συμπεριφορές αντιμετωπίσουν από σχολικούς συμβούλους που υπερβαίνουν τον παιδαγωγικό τους ρόλο.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ